Κοκτέιλ κρύα & ζεστά

Manhattan
Δημοσιεύθηκε: 30/3/2014 - Εμφανίσεις: 1888

Ποτήρι: martini (chilled) Μέθοδος: Ανάμειξη και ανατάραξη. Γαρνίρισμα: maraschino cherry Tip: το maraschino αποτελεί υλικό.    
Διαβάστε περισσότερα
Mojito
Δημοσιεύθηκε: 26/3/2014 - Εμφανίσεις: 2246

Ποτήρι: highball Γαρνίρισμα: φύλλα μέντας, φέτα λάιμ, φλούδα λάιμ σε σπιράλ «Χτίζουμε» το cocktail, αναμειγνύοντας απ’ ευθείας τα υλικά στο ποτήρι (“build”). Tips: ½ του ποτηριού κανονικό πάγο και τον υπόλοιπο τριμμένο, αν δεν θέλουμε να «πατήσουμε» τα λάιμ (madling) βάζουμε 20 ml λάιμ. Εκτός από το κλασικό mojito υπάρχει και το mojito με γεύσεις (φράουλα, μήλο, μάνγκο, passion fruit κ.λπ.). Σ’ αυτές τις περιπτώσεις απλώς προσθέτουμε 30 ml από τον πουρέ του φρούτου που θα χρησιμοποιήσουμε.
Διαβάστε περισσότερα
«Michelada» (πικάντικο μεξικάνικο cocktail με μπίρα και τριμμένο πάγο)
Δημοσιεύθηκε: 21/3/2014 - Εμφανίσεις: 6727

Από τα υλικά για το ντεκόρ, ανακατεύουμε την πάπρικα και το αλάτι. Παίρνουμε το μισό lime, βρέχουμε το χείλος του ποτηριού και το γυρίζουμε ανάποδα στο μείγμα της πάπρικας με το αλάτι, ώστε αυτό να κολλήσει γύρω-γύρω. Το γυρίζουμε ξανά και το γεμίζουμε με τον πάγο. Στη συνέχεια, βάζουμε το χυμό από τα δύο λάιμ, τη σάλτσα worcester, το ταμπάσκο, το πιπέρι, το μπούκοβο, το αλάτι και τον χυμό ντομάτας και ανακατεύουμε καλά με τον αναδευτήρα. Τέλος, προσθέτουμε την μπίρα παγωμένη και συμπληρώνουμε γεύση, αν χρειαστεί.
Διαβάστε περισσότερα
Tequila sunrise
Δημοσιεύθηκε: 17/3/2014 - Εμφανίσεις: 1970

Ποτήρι: Highball Βάζουμε την tequila και προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και τη grenadine (build). Γαρνίρουμε με Orange flag: Σε ένα bamboo stick περνάμε τη μία άκρη της φέτας του πορτοκαλιού, ένα cherry maraschino και έπειτα την άλλη άκρη της φέτας πορτοκαλιού (έτσι φτιάχνονται τα flags).
Διαβάστε περισσότερα
Rossini
Δημοσιεύθηκε: 13/3/2014 - Εμφανίσεις: 4745

Ποτήρι: Σαμπάνιας Βάζουμε τον πουρέ φράουλας και στη συνέχεια γεμίζουμε το ποτήρι με σαμπάνια (build). Tips: Τη σαμπάνια την προσθέτουμε με τη χρήση ενός bar spoon. Τα cocktails rossini, bellini, mimoza παρασκευάζονται πλέον και με ξηρό αφρώδη οίνο (prosecco).
Διαβάστε περισσότερα
Daiquiri
Δημοσιεύθηκε: 10/3/2014 - Εμφανίσεις: 3677

Ποτήρι: moulen rouge ή martini (chilled, παγώνουμε το ποτήρι κατά τη διάρκεια προετοιμασίας του cocktail). Τρόπος παρασκευής: Shake and double stream (ανακίνηση και διπλό σούρωμα). Γαρνίρισμα: λάιμ κομμένο σε φέτες ή σε σπιράλ. Tip: Εκτός από το κλασικό daiquiri υπάρχει και με γεύσεις (φράουλα, μήλο, μάνγκο, passion fruit κ.λπ.). Απλώς προσθέτουμε 30 ml από πουρέ του φρούτου που θα χρησιμοποιήσουμε κάθε φορά. Επίσης, υπάρχει και το frozen daiquiri.
Διαβάστε περισσότερα
Martini dry
Δημοσιεύθηκε: 10/3/2014 - Εμφανίσεις: 1925

Ποτήρι: martini (chilled) Αναμειγνύουμε τα ποτά και γαρνίρουμε με ξύσμα λεμονιού και ελιές. Tips: More dry martini θα πάρουμε αν προσθέσουμε 5 ml επιπλέον vermouth. More wet martini θα πάρουμε αν προσθέσουμε 15 ml επιπλέον vermouth.
Διαβάστε περισσότερα
Bellini
Δημοσιεύθηκε: 8/3/2014 - Εμφανίσεις: 2063

Ποτήρι: Σαμπάνιας Βάζουμε τον πουρέ ροδάκινου και στη συνέχεια γεμίζουμε το ποτήρι με σαμπάνια (build). Tips: Τη σαμπάνια την προσθέτουμε με τη χρήση ενός bar spoon. Τα cocktails rossini, bellini, mimoza παρασκευάζονται πλέον και με ξηρό αφρώδη οίνο (prosecco).
Διαβάστε περισσότερα
Beppa Fioraia
Δημοσιεύθηκε: 13/2/2014 - Εμφανίσεις: 1615

Ποτήρι: highball Χτυπάμε τα υλικά και τα σουρώνουμε δύο φορές (shake and doublestrain). Tip: Ψεκάζουμε τα έλαια στο μείγμα με μια φλούδα πορτοκαλιού και την αφήνουμε για ντεκόρ μαζί με μια φέτα lime fruit και μια κορυφή δυόσμου. Info: Ένα εμπνευσμένο cocktail από ένα εκ των καλυτέρων εστιατορίων της Φλωρεντίας Beppa Fioraia, δημιουργία και συνταγή Ευάγγελος Καραμιχάλης.  
Διαβάστε περισσότερα
Margarita classic
Δημοσιεύθηκε: 2/2/2014 - Εμφανίσεις: 2015

Ποτήρι: martini, coupe Χτυπάμε τα υλικά και σουρώνουμε το μείγμα δύο φορές (shake and doublestrain). Tips: Βάζουμε αλάτι στο εξωτερικό μέρος του χείλους του ποτηριού και γαρνίρουμε με μία φέτα lime. - Για να φτιάξουμε το Margarita Tommy αντικαθιστούμε το λικέρ πορτοκάλι με 20 ml σιρόπι αγάβης (αγάβη είναι το φυτό από το οποίο παράγεται η tequila και πιο συγκεκριμένα η μπλε αγάβη).
Διαβάστε περισσότερα
Apple Martini
Δημοσιεύθηκε: 1/2/2014 - Εμφανίσεις: 3437

Ποτήρι: martini Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί και μετά σουρώνουμε δύο φορές (shake and doublestrain). Tip: 3 φέτες μήλου. Η συνταγή για το σιρόπι ζάχαρης. Ο πουρές μήλου παρασκευάζεται αν αλέσουμε στο μπλέντερ φρέσκα μήλα. Info: Αποτελεί ένα από τα κλασικότερα cocktail Martini. Ο πιο πολύς κόσμος μπερδεύει τα cocktails Martini με το γνωστό vermouth. Τα Martini ονομάζονται έτσι από το ποτήρι στο οποίο σεερβίρονται (cosmopolitan, apple, passion, pornstar, dry κ.λπ.), αλλά δεν γνωρίζουμε από πού πήρε το όνομά του το ποτήρι!
Διαβάστε περισσότερα
4leoni
Δημοσιεύθηκε: 1/2/2014 - Εμφανίσεις: 2043

Ποτήρι: highball Χτυπάμε τα υλικά και σουρώνουμε δύο φορές (shake and doublestrain). Tips: Με μια φλούδα πορτοκαλιού ψεκάζουμε τα έλαια στο μείγμα και αφήνουμε τη φλούδα για ντεκόρ, μαζί με μία φέτα passion fruit και μια κορυφή δυόσμου. Τον πουρέ από passion fruit μπορούμε να τον παρασκευάσουμε αλέθοντας στο μπλέντερ ένα φρούτο passion fruit. Info: Ένα εμπνευσμένο cocktail από ένα εκ των καλυτέρων εστιατορίων της Φλωρεντίας, 4leoni, δημιουργία και συνταγή Ευάγγελος Καραμιχάλης.
Διαβάστε περισσότερα
Amaretto sour
Δημοσιεύθηκε: 1/2/2014 - Εμφανίσεις: 7418

Ποτήρι: double old fashion Χτυπάμε όλα τα υλικά και σουρώνουμε (shake and strain). Tip: Βάζουμε ζάχαρη στο χείλος του ποτηριού και συνοδεύουμε με μία φέτα lime και ένα cherry ή maraschino. Info: Γενικότερα όλα τα ποτά sour παρασκευάζονται και διακοσμούνται με τον ίδιο τρόπο, π.χ. whiskey sour κ.λπ. Αυτός είναι ο κλασικός τρόπος και η συνταγή ενός cocktail sour. Πολλοί χρησιμοποιούν στα sour cocktails και το ασπράδι από ένα αυγό, για καλύτερο σώμα στο ποτό!
Διαβάστε περισσότερα
Cosmopolitan Martini
Δημοσιεύθηκε: 1/2/2014 - Εμφανίσεις: 2158

Ποτήρι: martini Χτυπάμε όλα τα υλικά και σουρώνουμε δύο φορές (shake and doublestrain). Tip: Με μια φλούδα πορτοκαλιού ψεκάζουμε τα έλαια στο μείγμα και τοποθετούμε τη φλούδα για ντεκόρ.
Διαβάστε περισσότερα
Passion Martini
Δημοσιεύθηκε: 1/2/2014 - Εμφανίσεις: 2983

Ποτήρι: martini Χτυπάμε όλα τα υλικά και σουρώνουμε δύο φορές (shake and doublestrain). Tip: 1 φέτα passion fruit. Η συνταγή για το σιρόπι ζάχαρης. Info: Για τον πουρέ passion fruit θα αλέσουμε το φρούτο στο μπλέντερ.  
Διαβάστε περισσότερα
Pornstar Martini
Δημοσιεύθηκε: 1/2/2014 - Εμφανίσεις: 25028

Ποτήρι: martini Χτυπάμε όλα τα υλικά και σουρώνουμε δύο φορές (shake and doublestrain). Tip: 1 φέτα passion fruit. Info: Για τον πουρέ passion fruit θα αλέσουμε το φρούτο στο μπλέντερ.
Διαβάστε περισσότερα
Negroni
Δημοσιεύθηκε: 1/1/2014 - Εμφανίσεις: 2760

Ποτήρι: double old fashion Βάζουμε τα υλικά μαζί με κύβους πάγου και τα ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθούν. Info: Το Negroni αποτελεί ίσως το πιο γνωστό aperitif παγκοσμίως. Tip: Ψεκάζουμε τα έλαια στύβοντας μια φλούδα πορτοκαλιού και την τοποθετούμε για ντεκόρ μαζί με μια φέτα πορτοκάλι. Η συνταγή είναι η αυθεντική, όμως υπάρχουν και δύο παραλλαγές: 1) Negroni sbagliato (λανθασμένο): Η διαφορά σ’ αυτήν την έκδοση είναι ότι «λερώνουμε» το μείγμα με ένα παγάκι από φρέσκο γκρέιπ φρουτ. 2) Negroni with a twist: 45 ml τζιν – 45 ml κόκκινο βερμούτ – 25 ml campari – 20 ml aperol.
Διαβάστε περισσότερα
Aperol spritz
Δημοσιεύθηκε: 1/1/2014 - Εμφανίσεις: 31538

Βάζουμε πάγο σε δύο ποτήρια και ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από τα υλικά μας στο καθένα. Με έναν αναδευτήρα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε, γαρνίροντας με μία φέτα πορτοκάλι και λίγη φρέσκια μέντα στην άκρη του ποτηριού.  
Διαβάστε περισσότερα
Vin brulé
Δημοσιεύθηκε: 13/12/2013 - Εμφανίσεις: 4062

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το κρασί, τη ζάχαρη και το brandy να βράσουν. Τοποθετούμε τις φλούδες, το μήλο κομμένο σε χοντρά κομμάτια και τα μπαχαρικά σε ένα τούλι και τα δένουμε καλά, για να μην περάσουν στο κρασί. Στη συνέχεια, βάζουμε το τούλι μέσα στο μείγμα που βράζει. Συνεχίζουμε τον βρασμό για 10-15 λεπτά, αφαιρούμε το τούλι και σερβίρουμε το κοκτέιλ ζεστό.
Διαβάστε περισσότερα
Esmeralda
Δημοσιεύθηκε: 13/11/2013 - Εμφανίσεις: 3407

Βάζουμε το χαμομήλι στο ζεστό νερό, αφήνουμε 3 λεπτά και σουρώνουμε. Ανακατεύουμε και τα υπόλοιπα υλικά και απολαμβάνουμε. Αν θέλουμε, προσθέτουμε παγάκια λουλουδάτα για ένα τέλειο αποτέλεσμα.  
Διαβάστε περισσότερα
Peruvians
Δημοσιεύθηκε: 13/11/2013 - Εμφανίσεις: 4108

Βάζουμε τις φλούδες του λεμονιού μέσα στο φλιτζάνι με το ζεστό νερό. Προσθέτουμε και το τσάι και το αφήνουμε για λίγα λεπτά. Σουρώνουμε, προσθέτουμε και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και απολαμβάνουμε.  
Διαβάστε περισσότερα
Ed monde
Δημοσιεύθηκε: 13/11/2013 - Εμφανίσεις: 2482

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας και απολαμβάνουμε.  
Διαβάστε περισσότερα
Hot toddy
Δημοσιεύθηκε: 13/11/2013 - Εμφανίσεις: 2787

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο φλιτζάνι και γαρνίρουμε με τριμμένο μοσχοκάρυδο.  
Διαβάστε περισσότερα
Hot cubano
Δημοσιεύθηκε: 13/11/2013 - Εμφανίσεις: 2914

Ανακατεύουμε το μέλι με το βούτυρο και το ζεστό νερό μέχρι να λιώσουν. Έπειτα σερβίρουμε. Αν θέλουμε, μπορούμε να γαρνίρουμε με χτυπημένη κρέμα γάλακτος και κανέλα.  
Διαβάστε περισσότερα
Orange flavor wine
Δημοσιεύθηκε: 13/11/2013 - Εμφανίσεις: 2486

Ζεσταίνουμε το κρασί μαζί με το χυμό του πορτοκαλιού και την κανέλλα, στους 60C περίπου. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε καλά και απολαμβάνουμε.   ζεστάινουμε το κρασί μαζι με το πορτοκαλί και την κανέλλα περίπου στους 60 βαθμούς Κελσίου ..ανακατεύουμε καλα και απολαμβάνουμε
Διαβάστε περισσότερα
Apple passion
Δημοσιεύθηκε: 13/11/2013 - Εμφανίσεις: 3257

Βάζουμε στο ζεστό νερό τα μήλα και την κανέλα για 3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το bourbon και τον χυμό πορτοκαλιού, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.  
Διαβάστε περισσότερα
Peppermint path
Δημοσιεύθηκε: 13/11/2013 - Εμφανίσεις: 2796

Βάζουμε το τσάι μέντας για 3 λεπτά στο ζεστό νερό και μετά το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά και το σερβίρουμε.  
Διαβάστε περισσότερα