Εκτέλεση συνταγής
Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος με το γάλα και αφήνουμε να πάρουν βράση.
Στο μεταξύ, χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε το κακάο και το ρούμι.
Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε στο ζεστό μείγμα της κρέμας γάλακτος με το γάλα, για να λιώσουν.
Μουλιάζουμε τη ζελατίνα σε κρύο νερό, τη στύβουμε και την προσθέτουμε κι αυτήν στην κρέμα. Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε και το μείγμα των κρόκων, ανακατεύοντας.
Παίρνουμε μια φόρμα πλαστική ή μεταλλική με στρογγυλή βάση και τη γεμίζουμε με το μείγμα και τη βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρes τουλάχιστον. Όταν τη βγάλουμε, ξεφορμάρουμε την πουτίγκα σε ένα δίσκο και τη σερβίρουμε.
Στο μεταξύ, χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε το κακάο και το ρούμι.
Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε στο ζεστό μείγμα της κρέμας γάλακτος με το γάλα, για να λιώσουν.
Μουλιάζουμε τη ζελατίνα σε κρύο νερό, τη στύβουμε και την προσθέτουμε κι αυτήν στην κρέμα. Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε και το μείγμα των κρόκων, ανακατεύοντας.
Παίρνουμε μια φόρμα πλαστική ή μεταλλική με στρογγυλή βάση και τη γεμίζουμε με το μείγμα και τη βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρes τουλάχιστον. Όταν τη βγάλουμε, ξεφορμάρουμε την πουτίγκα σε ένα δίσκο και τη σερβίρουμε.