Εκτέλεση συνταγής
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο με το αλεύρι, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και το βάζουμε στην εστία σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει κρέμα, την οποία ονομάζουμε roux.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί και στη συνέχεια το συμπληρώνουμε στην κατσαρόλα με το roux ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα ( fouet) για να μη σβολιάσει. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα μας και την κρατάμε στην άκρη.
Στη συνέχεια, βάζουμε το πράσο κομμένο σε λεπτές φέτες σε ένα τηγάνι με 10 γρ. βούτυρο. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και τα χτυπάμε με το σύρμα αφού τους προσθέσουμε και μία πρέζα αλάτι. Χτυπάμε και τους κρόκους και τους προσθέτουμε στην μπεσαμέλ.
Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα πράσα, τα καρύδια ψιλοκομμένα, 30 γρ. Parmigiano-Reggiano, πιπέρι και ρίχνουμε και την μπεσαμέλ. Ανακατεύουμε τα ασπράδια των αυγών στο μείγμα και το brie κομμένο σε κύβους, ανακατεύοντας απαλά.
Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο ταψί, πασπαλίζουμε τον πυθμένα με τριμμένη φρυγανιά και ρίχνουμε το μείγμα των ζυμαρικών. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο Parmigiano-Reggiano και το υπόλοιπο βούτυρο σε κομματάκια. Ψήνουμε στους 180°C για 25 λεπτά. Όταν βγει το φαγητό από το φούρνο θα πρέπει να είναι ελαφρώς υγρό.
Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και σερβίρουμε.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί και στη συνέχεια το συμπληρώνουμε στην κατσαρόλα με το roux ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα ( fouet) για να μη σβολιάσει. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα μας και την κρατάμε στην άκρη.
Στη συνέχεια, βάζουμε το πράσο κομμένο σε λεπτές φέτες σε ένα τηγάνι με 10 γρ. βούτυρο. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και τα χτυπάμε με το σύρμα αφού τους προσθέσουμε και μία πρέζα αλάτι. Χτυπάμε και τους κρόκους και τους προσθέτουμε στην μπεσαμέλ.
Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα πράσα, τα καρύδια ψιλοκομμένα, 30 γρ. Parmigiano-Reggiano, πιπέρι και ρίχνουμε και την μπεσαμέλ. Ανακατεύουμε τα ασπράδια των αυγών στο μείγμα και το brie κομμένο σε κύβους, ανακατεύοντας απαλά.
Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο ταψί, πασπαλίζουμε τον πυθμένα με τριμμένη φρυγανιά και ρίχνουμε το μείγμα των ζυμαρικών. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο Parmigiano-Reggiano και το υπόλοιπο βούτυρο σε κομματάκια. Ψήνουμε στους 180°C για 25 λεπτά. Όταν βγει το φαγητό από το φούρνο θα πρέπει να είναι ελαφρώς υγρό.
Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και σερβίρουμε.