Homei-ΓλωσσάριVirtual School ▸ Μαϊντανός

Μαϊντανός
Δημοσιεύθηκε: 3/11/2013 - Εμφανίσεις: 2928


maintanos-vasilikos - 5
Φωτ. 1: Πλένουμε τον μαϊντανό με τα χέρια κάτω από τρεχούμενο νερό και τον αφήνουμε να στεγνώσει ή τον σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας. (βλ. και φρέσκα μυρωδικά-γενικές συμβουλές)

Στη συνέχεια, ξεχωρίζουμε τα φύλλα από τα κοτσάνια, τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σε ζωμούς ή σε βάσεις για σάλτσα ζυμαρικών, σε μαγειρευτά και σε ψητά, γιατί περιέχουν τη μεγαλύτερη ποσότητα χλωροφύλλης και δίνουν πιο έντονη γεύση.

 

 

maintanos-vasilikos - 4


 

 

Φωτ. 2: Δημιουργούμε ένα μπουκέτο από φύλλα μαϊντανού και το κρατάμε ανάμεσα από τα δάχτυλά μας, κόβοντάς τα με το μαχαίρι του chef όσο μπορούμε πιο λεπτά.

 

 

 

maintanos-vasilikos - 3


Φωτ. 3: Με τη βοήθεια του μαχαιριού, δημιουργούμε ένα βουναλάκι από κομμένα φύλλα και τα ξανακόβουμε όσο πιο λεπτά θέλουμε. Μπορούμε να επαναλάβουμε τη διαδικασία για όσο το δυνατόν πιο ψιλοκομμένα φύλλα (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το μαχαίρι μισοφέγγαρο-mezza luna) ή το μαχαίρι του chef με τη μύτη ακουμπισμένη στη βάση κοπής, την παλάμη του χεριού ακουμπισμένη στο πάνω μέρος του και το άλλο χέρι στο χερούλι του, για την κίνηση μισοφέγγαρο.