Gnocchi alla siciliana

Εμφανίσεις: 2.368
Gnocchi alla siciliana
Υλικά για τα gnocchi πατάτας:
1 κιλό πατάτες (5 τεμ.)
1 αυγό
300 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
2 πρέζες αλάτι
4 γρ. μοσχοκάρυδο

Υλικά για τη σάλτσα:
300 γρ. ντομάτα passata
250 γρ. τυρί mozzarella (μοτσαρέλα αγελαδινή φρέσκια)
20 γρ. πιπεριές καυτερές κόκκινες (1 τεμ.)
1 τεμ. σκόρδο
250 γρ. μελιτζάνες (1-2 τεμ.)
150 ml κρασί λευκό (1,5 ποτήρι κρασιού)
2 πρέζες αλάτι
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)
2 γρ. βασιλικός φρέσκος (4-5 φύλλα)
20 γρ. μαϊντανός


Προτεινόμενες μερίδες: 6

Ετικέτες : φρέσκα νιόκι πατάτας: gnocchi πατάτας: ζύμη για νιόκι πατάτας | Cucumber calories

Εκτέλεση συνταγής

Φτιάχνουμε τα gnocchi: Βράζουμε τις πατάτες ολόκληρες με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό.

Μόλις γίνουν και κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε σε πουρέ με τον πολτοποιητή πατάτας.

Κατόπιν, ενώνουμε τον πουρέ με το αλεύρι και το αυγό, προσθέτουμε το αλάτι και το μοσχοκάρυδο και ζυμώνουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.

Στη συνέχεια, φτιάχνουμε τα gnocchi σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής.

Φτιάχνουμε τη σάλτσα: Πλένουμε και καθαρίζουμε τη μελιτζάνα και την κόβουμε σε κύβους. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά το σκόρδο με τη μελιτζάνα και την πιπεριά ψιλοκομμένη. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Προσθέτουμε και το λευκό κρασί και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την ντομάτα και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά και τέλος, προσθέτουμε τον βασιλικό και τον μαϊντανό ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε.

Μαγειρεύουμε τα gnocchi σε βραστό αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε μόλις ανέβουν στην επιφάνεια και προσθέτουμε τη σάλτσα. Τέλος, προσθέτουμε τη mozzarella κομμένη σε κύβους, ανακατεύουμε και τα σερβίρουμε ζεστά.

 
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες494
Πρωτεΐνες ζωικές8,84 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές10,44 γρ.
Υδατάνθρακες72,46 γρ.
Λιπαρά11,35 γρ.
Σάκχαρα5,19 γρ.
Φυτικές ίνες6,98 γρ.