Εκτέλεση συνταγής
Φτιάχνουμε τα gnocchi: Βράζουμε τις πατάτες ολόκληρες με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό.
Μόλις γίνουν και κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε σε πουρέ με τον πολτοποιητή πατάτας.
Κατόπιν, ενώνουμε τον πουρέ με το αλεύρι και το αυγό, προσθέτουμε το αλάτι και το μοσχοκάρυδο και ζυμώνουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Στη συνέχεια, φτιάχνουμε τα gnocchi σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής.
Φτιάχνουμε τη σάλτσα: Πλένουμε και καθαρίζουμε τη μελιτζάνα και την κόβουμε σε κύβους. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά το σκόρδο με τη μελιτζάνα και την πιπεριά ψιλοκομμένη. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Προσθέτουμε και το λευκό κρασί και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την ντομάτα και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά και τέλος, προσθέτουμε τον βασιλικό και τον μαϊντανό ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε.
Μαγειρεύουμε τα gnocchi σε βραστό αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε μόλις ανέβουν στην επιφάνεια και προσθέτουμε τη σάλτσα. Τέλος, προσθέτουμε τη mozzarella κομμένη σε κύβους, ανακατεύουμε και τα σερβίρουμε ζεστά.
Μόλις γίνουν και κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε σε πουρέ με τον πολτοποιητή πατάτας.
Κατόπιν, ενώνουμε τον πουρέ με το αλεύρι και το αυγό, προσθέτουμε το αλάτι και το μοσχοκάρυδο και ζυμώνουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Στη συνέχεια, φτιάχνουμε τα gnocchi σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής.
Φτιάχνουμε τη σάλτσα: Πλένουμε και καθαρίζουμε τη μελιτζάνα και την κόβουμε σε κύβους. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά το σκόρδο με τη μελιτζάνα και την πιπεριά ψιλοκομμένη. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Προσθέτουμε και το λευκό κρασί και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την ντομάτα και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά και τέλος, προσθέτουμε τον βασιλικό και τον μαϊντανό ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε.
Μαγειρεύουμε τα gnocchi σε βραστό αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε μόλις ανέβουν στην επιφάνεια και προσθέτουμε τη σάλτσα. Τέλος, προσθέτουμε τη mozzarella κομμένη σε κύβους, ανακατεύουμε και τα σερβίρουμε ζεστά.