Γρήγορη κοτόπιτα στο τηγάνι, με ανθότυρο, regato και μανιτάρια

Εμφανίσεις: 2.232
Γρήγορη κοτόπιτα στο τηγάνι, με ανθότυρο, regato και μανιτάρια
Υλικά:
0.1 250γρ μανιτάρια champignon (5-6 τεμ.)
50 γρ. τυρί regato
300 γρ. ανθότυρο
200 γρ. κοτόπουλο (ψημένο)
50 γρ. πιπεριές γλυκές κόκκινες (1 τεμ.)
50 γρ. κρεμμύδια φρέσκα (ολόκληρα) (1 τεμ.)
75 ml κρασί λευκό (1/2 ποτήρι)
150 γρ. φύλλο κρούστας
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)
30 γρ. μαϊντανός


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες : γρήγορη κοτόπιτα: γρήγορες πίτες: πίτες στο τηγάνι | Caramel cream calories

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο με το ελαιόλαδο, την πιπεριά κομμένη σε λωρίδες, το κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια, τον μαϊντανό και τα μανιτάρια ψιλοκομμένα και σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν για λίγο μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και στη συνέχεια το αναμειγνύουμε με το ανθότυρο και το τυρί regatto τριμμένο.

Σε ένα τηγάνι 26 εκ. ρίχνουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και το βάζουμε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Απλώνουμε στη βάση δύο φύλλα κρούστας, γεμίζουμε με το μείγμα του κοτόπουλου (η διαδικασία πρέπει να γίνει γρήγορα για να μη μας ξεραθεί το φύλλο στο τηγάνι), καλύπτουμε με τα άλλα δύο φύλλα και διπλώνουμε προς τα μέσα τα πλαϊνά, ραντίζοντάς τα πρώτα με λίγο ελαιόλαδο.

Αφήνουμε την πίτα να ψηθεί για 3-4 λεπτά ώστε να ροδίσει καλά το κάτω φύλλο και με ένα πιάτο την αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να ψηθεί και η άλλη πλευρά.

Κόβουμε την πίτα σε ένα ξύλο κοπής και τη σερβίρουμε ζεστή.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες633
Πρωτεΐνες ζωικές18,02 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές7,15 γρ.
Υδατάνθρακες26,49 γρ.
Λιπαρά20,99 γρ.
Σάκχαρα0,7 γρ.
Φυτικές ίνες0,58 γρ.