Σαλάτα με μαρούλι, ντομάτες και αμύγδαλα

Εμφανίσεις: 5.298
Σαλάτα με μαρούλι, ντομάτες και αμύγδαλα
Υλικά:
1 κιλό σαλάτα (λαχανικό)
Μισό μαρούλι σγουρό (μέτριο)
1/4 τεμ. ραντίτσιο
100 γρ. αντσούγιες σε λάδι (5 τεμ.)
25 γρ. αμύγδαλα (2 κουταλιές)
100 γρ. καλαμπόκι
300 γρ. ντομάτες φρέσκιες (3 τεμ.)
1 μαρούλι (μέτριο)
1 πρέζα αλάτι
50 γρ. ελιές μαύρες
5 ml ξίδι βαλσάμικο (1 κουτ. σούπας)
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)
1 πρέζα ρίγανη


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες ελαιόλαδο συνταγή | μαρούλι σγουρό (μέτριο) | αμύγδαλα συνταγές | ραντίτσιο | ντομάτες φρέσκιες συνταγή | Tomato calories

Εκτέλεση συνταγής

Βάζουμε τις αντζούγιες σε απορροφητικό χαρτί για να αποστραγγιστούν από το λάδι και τις ψιλοκόβουμε. Στραγγίζουμε καλά τις ελιές, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τις κόβουμε στα τέσσερα.

Πλένουμε καλά το μαρούλι, τη σαλάτα και το σγουρό μαρούλι και τα ψιλοκόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Πλένουμε και κόβουμε τις ντομάτες σε χοντρές φέτες ή σε σχήμα σφήνας.

Βάζουμε τα αμύγδαλα για 1 λεπτό σε βραστό νερό και τα ξεφλουδίζουμε. Στη συνέχεια, ψιλοκόβουμε τα μισά και τα σοτάρουμε για λίγο σε ένα τηγάνι. Στραγγίζουμε και το καλαμπόκι από τα υγρά του.

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Πασπαλίζουμε με ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο και τελειώνουμε με το βαλσάμικο ξίδι και τα ολόκληρα αμύγδαλα που έχουμε φυλάξει. Σερβίρουμε αμέσως.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες216
Πρωτεΐνες ζωικές7,22 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές3,67 γρ.
Υδατάνθρακες12,69 γρ.
Λιπαρά11,53 γρ.
Σάκχαρα3,5 γρ.
Φυτικές ίνες3,96 γρ.