Δισκάκια με ρύζι και ανθότυρο, γκρατιναρισμένα με τυρί

Εμφανίσεις: 4.673
Δισκάκια με ρύζι και ανθότυρο, γκρατιναρισμένα με τυρί
Υλικά:
300 γρ. ρύζι arborio
300 γρ. ανθότυρο
150 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα)
30 ml κρέμα γάλακτος 20% λιπαρά
20 γρ. βούτυρο (2 κουτ. γλυκού)
1 αυγό
2 πρέζες πιπέρι μαύρο


Προτεινόμενες μερίδες: 8

Ετικέτες συνταγή με ρύζι arborio | ρύζι arborio | ανθότυρο | συνταγές με κρέμα γάλακτος 20% λιπαρά | ανθότυρο | Spaghetti calories

Εκτέλεση συνταγής

Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό και μόλις κρυώσει το αναμειγνύουμε με το ανθότυρο, το αυγό, τα 2/3 από το τριμμένο Parmigiano-Reggiano και αλατοπιπερώνουμε.

Στη συνέχεια, φτιάχνουμε τα δισκάκια από ρύζι: Κόβουμε δύο φύλλα λαδόκολλας και στρώνουμε το ένα στην επιφάνεια εργασίας. Αδειάζουμε πάνω το μείγμα με το ρύζι και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. Πατάμε καλά από πάνω το μείγμα μέχρι να απλώσει και να γίνει 1 εκ. σε πάχος. Αφαιρούμε την πάνω λαδόκολλα και με ένα ανοξείδωτο τσέρκι διαμέτρου 8 εκ. κόβουμε δισκάκια (τα περισσεύματα από τα κοψίματα τα πλάθουμε ξανά και τα κόβουμε).

Αλείφουμε ένα ταψί με το βούτυρο και με μια πλατιά σπάτουλα μεταφέρουμε εκεί τα δισκάκια ρυζιού, τοποθετώντας τα δίπλα-δίπλα, με το επόμενο να «πατάει» πάνω στην άκρη του προηγούμενου.

Με ένα κουτάλι καταβρέχουμε τα δισκάκια με την κρέμα γάλακτος, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο Parmigiano-Reggiano και ψήνουμε στο φούρνο στους 200°C για 12 λεπτά.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες373
Πρωτεΐνες ζωικές11,62 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές2,89 γρ.
Υδατάνθρακες28,72 γρ.
Λιπαρά14,28 γρ.
Σάκχαρα0,22 γρ.