Εκτέλεση συνταγής
Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό και μόλις κρυώσει το αναμειγνύουμε με το ανθότυρο, το αυγό, τα 2/3 από το τριμμένο Parmigiano-Reggiano και αλατοπιπερώνουμε.
Στη συνέχεια, φτιάχνουμε τα δισκάκια από ρύζι: Κόβουμε δύο φύλλα λαδόκολλας και στρώνουμε το ένα στην επιφάνεια εργασίας. Αδειάζουμε πάνω το μείγμα με το ρύζι και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. Πατάμε καλά από πάνω το μείγμα μέχρι να απλώσει και να γίνει 1 εκ. σε πάχος. Αφαιρούμε την πάνω λαδόκολλα και με ένα ανοξείδωτο τσέρκι διαμέτρου 8 εκ. κόβουμε δισκάκια (τα περισσεύματα από τα κοψίματα τα πλάθουμε ξανά και τα κόβουμε).
Αλείφουμε ένα ταψί με το βούτυρο και με μια πλατιά σπάτουλα μεταφέρουμε εκεί τα δισκάκια ρυζιού, τοποθετώντας τα δίπλα-δίπλα, με το επόμενο να «πατάει» πάνω στην άκρη του προηγούμενου.
Με ένα κουτάλι καταβρέχουμε τα δισκάκια με την κρέμα γάλακτος, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο Parmigiano-Reggiano και ψήνουμε στο φούρνο στους 200°C για 12 λεπτά.
Στη συνέχεια, φτιάχνουμε τα δισκάκια από ρύζι: Κόβουμε δύο φύλλα λαδόκολλας και στρώνουμε το ένα στην επιφάνεια εργασίας. Αδειάζουμε πάνω το μείγμα με το ρύζι και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. Πατάμε καλά από πάνω το μείγμα μέχρι να απλώσει και να γίνει 1 εκ. σε πάχος. Αφαιρούμε την πάνω λαδόκολλα και με ένα ανοξείδωτο τσέρκι διαμέτρου 8 εκ. κόβουμε δισκάκια (τα περισσεύματα από τα κοψίματα τα πλάθουμε ξανά και τα κόβουμε).
Αλείφουμε ένα ταψί με το βούτυρο και με μια πλατιά σπάτουλα μεταφέρουμε εκεί τα δισκάκια ρυζιού, τοποθετώντας τα δίπλα-δίπλα, με το επόμενο να «πατάει» πάνω στην άκρη του προηγούμενου.
Με ένα κουτάλι καταβρέχουμε τα δισκάκια με την κρέμα γάλακτος, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο Parmigiano-Reggiano και ψήνουμε στο φούρνο στους 200°C για 12 λεπτά.