Καλοκαιρινό ρύζι με πεπόνι, prosciutto και γραβιέρα

Εμφανίσεις: 1.918
Καλοκαιρινό ρύζι με πεπόνι, prosciutto και γραβιέρα
Υλικά για το ρύζι:
400 γρ. ρύζι (basmati)
800 ml νερό
5 πρέζες αλάτι
10 ml σπορέλαιο (2 κουτ. σούπας)
2 πρέζες πιπέρι μαύρο
2 τεμ. δάφνη

Υλικά για το γαρνίρισμα:
150 γρ. τουρσί λαχανικών
150 γρ. prosciutto crudo (προσούτο)
200 γρ. γραβιέρα
600 γρ. πεπόνι (1 τεμ.)
15 ml ελαιόλαδο (3 κουτ. σούπας)
2 γρ. δυόσμος (2-3 φύλλα)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες συνταγή με ρύζι | τουρσί λαχανικών | νερό συνταγές | συνταγές με ρύζι | συνταγή με ρύζι | Persimmon calories

Εκτέλεση συνταγής

Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό μέχρι να γίνει σπυρωτό. Στο μεταξύ, κόβουμε στη μέση το πεπόνι και το αδειάζουμε από τα σποράκια.

Με το ειδικό εργαλείο parisienne scoop κόβουμε μπαλίτσες από πεπόνι και τις κρατάμε στην άκρη.

Κόβουμε το τυρί σε κυβάκια και ψιλοκόβουμε το prosciutto, το τουρσί και τον δυόσμο.

Μόλις βράσει το ρύζι, το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε όλα τα κομμένα υλικά μας. Ανακατεύουμε πολύ καλά, λαδώνουμε με το ελαιόλαδο και αν χρειαστεί, αλατοπιπερώνουμε.

Σερβίρουμε το ρύζι μας δροσερό μέσα στα μισά κομμάτια από το πεπόνι, αφού τα έχουμε αδειάσει τελείως, πρώτα.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες821
Πρωτεΐνες ζωικές23,23 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές7,01 γρ.
Υδατάνθρακες89,92 γρ.
Λιπαρά32,26 γρ.
Σάκχαρα11,33 γρ.
Φυτικές ίνες0,13 γρ.