Αγκινάρες με Parmigiano-Reggiano

Εμφανίσεις: 5.526
Αγκινάρες με Parmigiano-Reggiano
Υλικά:
100 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) (4 κουτ. σούπας)
250 γρ. τυρί mozzarella (μοτσαρέλα αγελαδινή φρέσκια)
300 ml σάλτσα ντομάτας
10 ml γάλα φρέσκο πλήρες (2 κουτ. σούπας)
10 γρ. βούτυρο
6 τεμ. αγκινάρες
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
2 αυγά
50 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
2 πρέζες αλάτι
100 ml καλαμποκέλαιο (για το τηγάνισμα)
15 ml ελαιόλαδο (3 κουτ. σούπας)
3 γρ. βασιλικός φρέσκος (2 φυλλαράκια)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες συνταγές με τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) | τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) συνταγές | συνταγές με σάλτσα ντομάτας | καλαμποκέλαιο συνταγή | συνταγή με τυρί mozzarella (μοτσαρέλα αγελαδινή φρέσκια) | Biscuit calories

Εκτέλεση συνταγής

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα βάζοντας σε ένα τηγάνι το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ένα κομματάκι βούτυρο. Όταν το κρεμμύδι χρυσίσει, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και μία πρέζα αλάτι και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά περίπου. Προς το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού τεμαχισμένα και επιπλέον αλάτι, αν χρειάζεται.

Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τις αγκινάρες από τα εξωτερικά φύλλα και τα εσωτερικά «γένια», παίρνουμε τις καρδιές και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες, τις αλευρώνουμε, τις περνάμε στο αυγό χτυπημένο με λίγο γάλα και τις τηγανίζουμε σε καυτό φυτικό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να στεγνώσουν σε απορροφητικό χαρτί.

Λαδώνουμε ένα ταψί και βάζουμε μέσα φέτες αγκινάρας, από πάνω χοντροκομμένη mozzarella, 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη Parmigiano-Reggiano και λίγη σάλτσα ντομάτας. Αλατίζουμε ελαφρά και συνεχίζουμε πάλι με άλλο ένα ίδιο στρώμα συστατικών, με την ίδια σειρά. Ψήνουμε στους 200°C για 20 λεπτά περίπου και σερβίρουμε αμέσως.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες717
Πρωτεΐνες ζωικές23,31 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές6,47 γρ.
Υδατάνθρακες28,9 γρ.
Λιπαρά52,95 γρ.
Σάκχαρα3,47 γρ.
Φυτικές ίνες8,81 γρ.