Γλυκόπικρη σαλάτα

Εμφανίσεις: 4.346
Γλυκόπικρη σαλάτα
Υλικά:
1 τεμ. αντίβ (βελγικό ραδίκι)
0.03 300γρ κρεμμύδια φρέσκα (μόνο οι βολβοί) (1 τεμ.)
1/4 μαρούλι (μέτριο)
100 γρ. ντοματίνια
1/4 τεμ. ανανάς
100 γρ. ακτινίδια (2 τεμ.)
1 πρέζα αλάτι
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)


Προτεινόμενες μερίδες: 6

Ετικέτες συνταγή με αντίβ (βελγικό ραδίκι) | μαρούλι (μέτριο) | ανανάς συνταγή | συνταγή με αντίβ (βελγικό ραδίκι) | συνταγή με ντοματίνια | Turkey calories

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε τα ακτινίδια και τα κόβουμε σε κάθετες φέτες. Αφαιρούμε τη φλούδα του ανανά και τον κόβουμε σε φέτες και στη συνέχεια κάθε φέτα σε μικρότερα κομμάτια, σε σχήμα βεντάλιας.

Πλένουμε τα ντοματίνια και τα κόβουμε στη μέση αν είναι μικρά ή στα τέσσερα αν είναι μεγάλα.

Πλένουμε και τεμαχίζουμε το μαρούλι και το αντίβ και τα βάζουμε σε μπολ με πολύ λίγο αλάτι και το ελαιόλαδο.

Καθαρίζουμε το κρεμμυδάκι αφαιρώντας τη ρίζα και τα εξωτερικά φύλλα, αφού πρώτα έχουμε αφαιρέσει το πράσινο μέρος. Το κόβουμε σε πολύ λεπτές ροδέλες.

Με βάση το μαρούλι και το αντίβ, προσθέτουμε όλα τα υλικά της σαλάτας μας και σερβίρουμε.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες32
Πρωτεΐνες φυτικές1,62 γρ.
Υδατάνθρακες7,32 γρ.
Λιπαρά1,76 γρ.
Σάκχαρα2,44 γρ.
Φυτικές ίνες3,6 γρ.