Σαλάτα “nizzarda” με φιλέτο τόνου σε λάδι, baby λαχανικά στον ατμό, αυγό, τοματίνια και pate ελιάς

Εμφανίσεις: 3.145
Σαλάτα “nizzarda” με φιλέτο τόνου σε λάδι, baby λαχανικά στον ατμό, αυγό, τοματίνια και pate ελιάς
Υλικά:
5 ml χυμός λεμονιού φρέσκος (1 κουτ. σούπας)
100 γρ. τόνος κονσέρβα λαδιού (φιλέτο ολόκληρο)
50 γρ. πατάτες (baby)
1/4 μαρούλι (μέτριο) (πράσινα φύλλα)
50 γρ. φασολάκια
50 γρ. ντοματίνια
1 αυγό
2 πρέζες αλάτι
30 γρ. ελιές μαύρες (ολόκληρες)
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)


Προτεινόμενες μερίδες: 2

Ετικέτες συνταγές με χυμός λεμονιού φρέσκος | χυμός λεμονιού φρέσκος | ντοματίνια | συνταγή με ντοματίνια | συνταγή με αλάτι | Lamb calories

Εκτέλεση συνταγής

Σε διαφορετικούς χρόνους βράζουμε πρώτα την πατάτα για 15 λεπτά, στη συνέχεια για 7 λεπτά το αυγό και τα φασολάκια για 5 λεπτά.

Παγώνουμε αμέσως τα λαχανικά βυθίζοντάς τα σε παγωμένο νερό όπου έχουμε βάλει 5-6 παγάκια, τα σουρώνουμε και τα στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας (έτσι διατηρούνται καλύτερα στο ψυγείο).

Πλένουμε τα φύλλα του μαρουλιού και τις ντομάτες. Ξεφλουδίζουμε το αυγό και το πλένουμε με τρεχούμενο νερό. Στεγνώνουμε τα φύλλα του μαρουλιού και τα βάζουμε σε ένα πιάτο μαζί με τις ντομάτες κομμένες, τις πατάτες κομμένες στη μέση, τις ελιές, το φιλέτο τόνου, το αυγό κομμένο και τα φασολάκια και περιχύνουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και το αλατοπίπερο, αφού πρώτα τα χτυπήσουμε όλα μαζί.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες282
Πρωτεΐνες ζωικές3,15 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές2,45 γρ.
Υδατάνθρακες12,45 γρ.
Λιπαρά11,25 γρ.
Σάκχαρα1,08 γρ.
Φυτικές ίνες4,11 γρ.