Εκτέλεση συνταγής
Χτυπάμε στο μπλέντερ τα φουντούκια αποφλοιωμένα μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να πάρουμε ένα μείγμα σαν χοντρό αλεύρι. Το προσθέτουμε στο κοσκινισμένο αλεύρι μαζί με το κακάο σε ένα μπολ και ρίχνουμε και το βούτυρο. Τέλος, προσθέτουμε το μαύρο ρούμι και μία πρέζα αλάτι, ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής μάζα και στη συνέχεια την τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Κατόπιν, πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια σε μέγεθος λίγο μικρότερο από ένα καρύδι. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και αφήνουμε τα μπαλάκια να πέσουν από λίγο ύψος, έτσι ώστε να δημιουργηθεί επίπεδη βάση αλλά η κορυφή να μείνει στρογγυλή ώστε να μοιάζουν με θόλους.
Ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά στους 180°C. Αφήνουμε να κρυώσουν και μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε για λίγες μέρες σε ένα αεροστεγές δοχείο.
Κατόπιν, πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια σε μέγεθος λίγο μικρότερο από ένα καρύδι. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και αφήνουμε τα μπαλάκια να πέσουν από λίγο ύψος, έτσι ώστε να δημιουργηθεί επίπεδη βάση αλλά η κορυφή να μείνει στρογγυλή ώστε να μοιάζουν με θόλους.
Ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά στους 180°C. Αφήνουμε να κρυώσουν και μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε για λίγες μέρες σε ένα αεροστεγές δοχείο.