Saltimbocca alla romana

Εμφανίσεις: 9.742
Saltimbocca alla romana
Υλικά :
500 γρ. μοσχαρίσιο στήθος (σε λεπτές φέτες)
100 γρ. prosciutto cotto
50 γρ. βούτυρο
100 ml κρασί λευκό (1 ποτήρι κρασιού)
1 πρέζα αλάτι
8 γρ. φασκόμηλο


Προτεινόμενες μερίδες: 6

Ετικέτες συνταγές με μοσχαρίσιο στήθος | μοσχαρίσιο στήθος | συνταγές με βούτυρο | μοσχαρίσιο στήθος | prosciutto cotto | Cheese calories

Εκτέλεση συνταγής

Κόβουμε το κρέας σε φέτες και τις χτυπάμε καλά με τον μπάτη κρέατος (αν δεν διαθέτουμε το ειδικό εργαλείο, ζητάμε από τον κρεοπώλη να το κόψει και να το χτυπήσει).

Πάνω σε κάθε φέτα κρέατος, τοποθετούμε μία φέτα prosciutto και ένα φύλλο φασκόμηλο και τα καρφώνουμε με οδοντογλυφίδα για να στερεωθούν.

Σε ένα τηγάνι με καπάκι βάζουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρέας. Σβήνουμε με το κρασί, το σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά περίπου, ώσπου να μαλακώσει το κρέας. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε 2 φλιτζανάκια του καφέ ζωμό κοτόπουλου ή ζεστό νερό.

Σερβίρουμε το saltimbocca ζεστό με το συνοδευτικό της αρεσκείας μας.

 
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες247
Πρωτεΐνες ζωικές20,23 γρ.
Υδατάνθρακες0,53 γρ.
Λιπαρά17,77 γρ.
Σάκχαρα0,09 γρ.