Λουκάνικα με ραντίτσιο και πατάτες

Εμφανίσεις: 3.535
Λουκάνικα με ραντίτσιο και πατάτες
Υλικά:
1 τεμ. ραντίτσιο
10 γρ. ζάχαρη καστανή (1 κουτ. γλυκού)
400 γρ. λουκάνικα χωριάτικα
100 ml ζωμός λαχανικών
50 γρ. βούτυρο
300 γρ. πατάτες (3 μέτριες)
1 τεμ. σκόρδο
1 πρέζα αλάτι
25 ml κρασί κόκκινο (1/4 ποτήρι κρασιού)
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
5 ml ελαιόλαδο (1 κουτ. σούπας)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες ραντίτσιο συνταγές | συνταγές με λουκάνικα χωριάτικα | συνταγές με ζωμός λαχανικών | ραντίτσιο συνταγές | λουκάνικα χωριάτικα συνταγή | Pancake calories

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε και καθαρίζουμε το ραντίτσιο και το κόβουμε σε κομμάτια.

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κύβους και τις σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με το βούτυρο. Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά τουλάχιστον.

Σε ένα άλλο τηγάνι βάζουμε τη σκελίδα του σκόρδου λιωμένη με το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε και τα κομμάτια του ραντίτσιο και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη, σβήνουμε με το κόκκινο κρασί, αφήνουμε να βράσει ώσπου να εξατμιστεί, αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη.

Κόβουμε κατά μήκος τα λουκάνικα και τα πατάμε για να ανοίξουν σε πλάτος. Τα βάζουμε σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και τα ψήνουμε μέχρι να  γίνουν τραγανά.

Βάζουμε τις πατάτες στα πιάτα μαζί με το σοταρισμένο ραντίτσιο και συμπληρώνουμε τα πολύ καλά μαγειρεμένα λουκάνικα.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες436
Πρωτεΐνες ζωικές14,1 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές1,59 γρ.
Υδατάνθρακες18,1 γρ.
Λιπαρά31,78 γρ.
Σάκχαρα3,19 γρ.
Φυτικές ίνες2,15 γρ.