Μανιτάρια porcini alla Trasteverina

Εμφανίσεις: 7.518
Μανιτάρια porcini alla Trasteverina
Υλικά:
600 γρ. μανιτάρια porcini
400 γρ. ντομάτες φρέσκιες (4 τεμ.)
30 γρ. σέλινο (1 κοτσάνι)
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
1 τεμ. σκόρδο
1 πρέζα αλάτι
150 ml ξίδι λευκό
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
100 ml ελαιόλαδο
20 γρ. μαϊντανός (1/2 ματσάκι)
1 πρέζα θυμάρι αποξηραμένο


Προτεινόμενες μερίδες: 6

Ετικέτες κρεμμύδι ξερό μέτριο | μανιτάρια porcini | συνταγή με σέλινο | ντομάτες φρέσκιες | ντομάτες φρέσκιες | Samali calories

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια σύμφωνα με τις οδηγίες (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα είδη μανιταριών όπως pleurotus, portobello, champignon κ.λπ.).

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το σέλινο και το σκόρδο ψιλοκομμένα. Μόλις πάρουν χρώμα, σβήνουμε με το ξίδι και αφήνουμε να βράσουν ώσπου να εξατμιστεί.

Στη συνέχεια προσθέτουμe τους κύβους της ντομάτας, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το θυμάρι και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο. Μαγειρεύουμε για 20 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά και τα σερβίρουμε ζεστά.

Τη συγκεκριμένη σάλτσα μανιταριών μπορούμε να τη σερβίρουμε με ζυμαρικά ή να συνοδεύσουμε κρέατα και ψαρικά.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες200
Πρωτεΐνες φυτικές5,3 γρ.
Υδατάνθρακες6,17 γρ.
Λιπαρά16,67 γρ.
Σάκχαρα3,8 γρ.
Φυτικές ίνες2,75 γρ.