Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε χοντρές φέτες. Σε μια κατσαρόλα με καλαθάκι για βρασμό στον ατμό, βάζουμε νερό μέχρι τη μέση και το αφήνουμε να βράσει. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις πατάτες στο νερό. Αλατοπιπερώνουμε τον σολομό και τον βάζουμε στο καλαθάκι. Μαγειρεύουμε για 12-14 λεπτά τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν και 8-10 λεπτά τον σολομό μέχρι να ψηθεί καλά.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα χτυπώντας με ένα πιρούνι σε ένα μπολ για σαλάτα, το λάδι, τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού με το μέλι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες, την κάπαρη χοντροκομμένη, την άλμη της και τις αντσούγιες ψιλοκομμένες.
Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις προσθέτουμε στο μπολ, ενώ είναι ακόμη ζεστές. Ξεκοκκαλίζουμε τον σολομό, τον κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τον βάζουμε πάνω από τις πατάτες.
Αφήνουμε τη σαλάτα να κρυώσει, τη σκεπάζουμε και τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τη σερβίρουμε.
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον προσθέτουμε πάνω από τον σολομό, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε σε ρηχά μπολ.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα χτυπώντας με ένα πιρούνι σε ένα μπολ για σαλάτα, το λάδι, τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού με το μέλι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες, την κάπαρη χοντροκομμένη, την άλμη της και τις αντσούγιες ψιλοκομμένες.
Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις προσθέτουμε στο μπολ, ενώ είναι ακόμη ζεστές. Ξεκοκκαλίζουμε τον σολομό, τον κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τον βάζουμε πάνω από τις πατάτες.
Αφήνουμε τη σαλάτα να κρυώσει, τη σκεπάζουμε και τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τη σερβίρουμε.
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον προσθέτουμε πάνω από τον σολομό, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε σε ρηχά μπολ.