Σαλάτα με σολομό και φρέσκιες πατάτες

Εμφανίσεις: 2.969
Σαλάτα με σολομό και φρέσκιες πατάτες
Υλικά:
1 κρεμμύδι ξερό κόκκινο
500 γρ. σολομός (φρέσκος) (4 φιλέτα, 125 γρ. το καθένα)
50 γρ. αντσούγιες σε λάδι
700 γρ. πατάτες (φρέσκιες μικρές)
10 γρ. κάπαρη (σπόροι) (1 κουτ. σούπας και 2 κουτ. γλυκού από την άλμη της)
15 γρ. μέλι (2 κουτ. γλυκού και να είναι αρκετά ρευστό)
1 λεμόνι (το ξύσμα και το χυμό)
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
30 ml ελαιόλαδο (6 κουτ. σούπας)
50 γρ. μαϊντανός (1 ματσάκι)


Προτεινόμενες μερίδες: 6

Ετικέτες : σαλάτα σολομού: σολομός | Pariza calories

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε χοντρές φέτες. Σε μια κατσαρόλα με καλαθάκι για βρασμό στον ατμό, βάζουμε νερό μέχρι τη μέση και το αφήνουμε να βράσει. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις πατάτες στο νερό. Αλατοπιπερώνουμε τον σολομό και τον βάζουμε στο καλαθάκι. Μαγειρεύουμε για 12-14 λεπτά τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν και 8-10 λεπτά τον σολομό μέχρι να ψηθεί καλά.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα χτυπώντας με ένα πιρούνι σε ένα μπολ για σαλάτα, το λάδι, τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού με το μέλι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες, την κάπαρη χοντροκομμένη, την άλμη της και τις αντσούγιες ψιλοκομμένες.

Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις προσθέτουμε στο μπολ, ενώ είναι ακόμη ζεστές. Ξεκοκκαλίζουμε τον σολομό, τον κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τον βάζουμε πάνω από τις πατάτες.

Αφήνουμε τη σαλάτα να κρυώσει, τη σκεπάζουμε και τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τη σερβίρουμε.

Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον προσθέτουμε πάνω από τον σολομό, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε σε ρηχά μπολ.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες311
Πρωτεΐνες ζωικές2,41 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές5,65 γρ.
Υδατάνθρακες24,81 γρ.
Λιπαρά5,81 γρ.
Σάκχαρα3,97 γρ.
Φυτικές ίνες3,28 γρ.