Εκτέλεση συνταγής
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό και βράζουμε τα δύο είδη ρυζιού να βράσουν για 15 λεπτά τουλάχιστον ή μέχρι να μαλακώσουν.
Στο μεταξύ, πλένουμε το μπρόκολο και το ψιλοκόβουμε. Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές και τα κρεμμυδάκια. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι ή wok, προσθέτουμε τα κομμένα λαχανικά και το νερό και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για 3-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τα λαχανικά να κρυώσουν.
Σουρώνουμε το ρύζι, το ξεπλένουμε κάτω από κρύο νερό και το σουρώνουμε πάλι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα λαχανικά που έχουν κρυώσει, το pesto, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά ώστε να αναμειχθούν.
Σερβίρουμε τη σαλάτα ρυζιού προσθέτοντας, αν θέλουμε, φλούδες από Parmigiano-Reggiano και λίγα φύλλα βασιλικού.
Στο μεταξύ, πλένουμε το μπρόκολο και το ψιλοκόβουμε. Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές και τα κρεμμυδάκια. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι ή wok, προσθέτουμε τα κομμένα λαχανικά και το νερό και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για 3-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τα λαχανικά να κρυώσουν.
Σουρώνουμε το ρύζι, το ξεπλένουμε κάτω από κρύο νερό και το σουρώνουμε πάλι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα λαχανικά που έχουν κρυώσει, το pesto, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά ώστε να αναμειχθούν.
Σερβίρουμε τη σαλάτα ρυζιού προσθέτοντας, αν θέλουμε, φλούδες από Parmigiano-Reggiano και λίγα φύλλα βασιλικού.