Μεσογειακή σαλάτα ρυζιού

Εμφανίσεις: 3.467
Μεσογειακή σαλάτα ρυζιού
Υλικά:
40 γρ. πιπεριές κίτρινες
50 γρ. ρύζι basmati
50 γρ. ρύζι καστανό
15 ml νερό (2 κουτ. σούπας)
75 γρ. μπρόκολο
40 γρ. μανιτάρια φρέσκα
40 γρ. πιπεριές γλυκές κόκκινες
25 γρ. κρεμμύδια φρέσκα (ολόκληρα)
75 γρ. κολοκυθάκια (3/4 τεμ.)
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες πιπεριές κίτρινες | συνταγές με νερό | ρύζι basmati | πιπεριές γλυκές κόκκινες | συνταγή με ρύζι καστανό | Martini calories

Εκτέλεση συνταγής

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό και βράζουμε τα δύο είδη ρυζιού να βράσουν για 15 λεπτά τουλάχιστον ή μέχρι να μαλακώσουν.

Στο μεταξύ, πλένουμε το μπρόκολο και το ψιλοκόβουμε. Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές και τα κρεμμυδάκια. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι ή wok, προσθέτουμε τα κομμένα λαχανικά και το νερό και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για 3-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τα λαχανικά να κρυώσουν.

Σουρώνουμε το ρύζι, το ξεπλένουμε κάτω από κρύο νερό και το σουρώνουμε πάλι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα λαχανικά που έχουν κρυώσει, το pesto, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά ώστε να αναμειχθούν.

Σερβίρουμε τη σαλάτα ρυζιού προσθέτοντας, αν θέλουμε, φλούδες από Parmigiano-Reggiano και λίγα φύλλα βασιλικού.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες77
Πρωτεΐνες φυτικές2,74 γρ.
Υδατάνθρακες14,51 γρ.
Λιπαρά0,02 γρ.
Σάκχαρα0,47 γρ.
Φυτικές ίνες0,99 γρ.