Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μέχρι να μαλακώσει και το αφήνουμε να καραμελώσει με 1 κουτ. του γλυκού ζάχαρη.
Στη συνέχεια, το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ όσο είναι ακόμη ζεστό μαζί με τα υπόλοιπα υλικά για τα μπιφτέκια και τα πλάθουμε μέχρι το μείγμα μας να γίνει ομοιογενές, ζουμερό και αφράτο και να μην κολλάει στα χέρια.
Κατόπιν, μοιράζουμε το μείγμα σε 8 μερίδες και τις πλάθουμε σε μπιφτέκια. Τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ή σε πλάκα ψησίματος για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
(Μπορούμε να τυλίξουμε τα burgers σε διάφανη μεμβράνη άψητα και να τα αποθηκεύσουμε στο ψυγείο μέχρι 3 μέρες).
Βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας στο ειδικό ποτήρι του ραβδομπλέντερ και τα πολτοποιούμε σύμφωνα με την υφή της αρεσκείας μας.
Πλένουμε το κινέζικο μαρούλι και το ψιλοκόβουμε.
Κόβουμε τα ψωμάκια για burger στη μέση, απλώνουμε λίγη sauce tartar, τοποθετούμε πάνω το μπιφτέκι γαλοπούλας, λίγη ποσότητα κινέζικο μαρούλι και λίγη ακόμα sauce. Κλείνουμε τα burgers και σερβίρουμε.
Στη συνέχεια, το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ όσο είναι ακόμη ζεστό μαζί με τα υπόλοιπα υλικά για τα μπιφτέκια και τα πλάθουμε μέχρι το μείγμα μας να γίνει ομοιογενές, ζουμερό και αφράτο και να μην κολλάει στα χέρια.
Κατόπιν, μοιράζουμε το μείγμα σε 8 μερίδες και τις πλάθουμε σε μπιφτέκια. Τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ή σε πλάκα ψησίματος για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
(Μπορούμε να τυλίξουμε τα burgers σε διάφανη μεμβράνη άψητα και να τα αποθηκεύσουμε στο ψυγείο μέχρι 3 μέρες).
Βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας στο ειδικό ποτήρι του ραβδομπλέντερ και τα πολτοποιούμε σύμφωνα με την υφή της αρεσκείας μας.
Πλένουμε το κινέζικο μαρούλι και το ψιλοκόβουμε.
Κόβουμε τα ψωμάκια για burger στη μέση, απλώνουμε λίγη sauce tartar, τοποθετούμε πάνω το μπιφτέκι γαλοπούλας, λίγη ποσότητα κινέζικο μαρούλι και λίγη ακόμα sauce. Κλείνουμε τα burgers και σερβίρουμε.