Burgers γαλοπούλας με sauce tartar και κινέζικο μαρούλι

Εμφανίσεις: 2.575
Burgers γαλοπούλας με sauce tartar και κινέζικο μαρούλι
Υλικά για τα μπιφτέκια:
1 κρεμμύδι ξερό άσπρο μέτριο
1 κιλό κιμάς γαλοπούλας (στήθος) (βιολογικό)
15 γρ. σάλτσα worcester (2 κουτ. σούπας)
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
5 ml ελαιόλαδο (1 κουτ. σούπας)
20 γρ. μαϊντανός (ψιλοκομμένος)

Υλικά για τα burgers:
1 κινέζικο μαρούλι
8 ψωμιά για hamburger

Υλικά για τη sauce tartar με γιαούρτι:
40 γρ. μαγιονέζα (2 κουτ. σούπας)
20 γρ. μουστάρδα (2 κουτ. γλυκού)
1 τεμ. αγγουράκι στο ξίδι (ή τουρσί ανάμεικτο)
250 γρ. γιαούρτι πλήρες
5 γρ. κάπαρη (σπόροι)
3 ml ξίδι λευκό (1 κουτ. γλυκού)
5 ml ελαιόλαδο (1 κουτ. σούπας)


Προτεινόμενες μερίδες: 8

Ετικέτες : sauce tartar: μπιφτέκια γαλοπούλας: Burger με γαλοπούλα | Martini calories

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μέχρι να μαλακώσει και το αφήνουμε να καραμελώσει με 1 κουτ. του γλυκού ζάχαρη.

Στη συνέχεια, το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ όσο είναι ακόμη ζεστό μαζί με τα υπόλοιπα υλικά για τα μπιφτέκια και τα πλάθουμε μέχρι το μείγμα μας να γίνει ομοιογενές, ζουμερό και αφράτο και να μην κολλάει στα χέρια.

Κατόπιν, μοιράζουμε το μείγμα σε 8 μερίδες και τις πλάθουμε σε μπιφτέκια. Τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ή σε πλάκα ψησίματος για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.

(Μπορούμε να τυλίξουμε τα burgers σε διάφανη μεμβράνη άψητα και να τα αποθηκεύσουμε στο ψυγείο μέχρι 3 μέρες).

Βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας στο ειδικό ποτήρι του ραβδομπλέντερ και τα πολτοποιούμε σύμφωνα με την υφή της αρεσκείας μας.

Πλένουμε το κινέζικο μαρούλι και το ψιλοκόβουμε.

Κόβουμε τα ψωμάκια για burger στη μέση, απλώνουμε λίγη sauce tartar, τοποθετούμε πάνω το μπιφτέκι γαλοπούλας, λίγη ποσότητα κινέζικο μαρούλι και λίγη ακόμα sauce. Κλείνουμε τα burgers και σερβίρουμε.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες357
Πρωτεΐνες ζωικές32,8 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές5,46 γρ.
Υδατάνθρακες23,95 γρ.
Λιπαρά10,34 γρ.
Σάκχαρα4,1 γρ.
Φυτικές ίνες0,36 γρ.