Lasagne alla siciliana (λαζάνια Σικελίας)

Εμφανίσεις: 2.863
Lasagne alla siciliana (λαζάνια Σικελίας)
Υλικά:
300 γρ. τυρί ricotta (ρικότα) νωπό (ή ανθότυρο)
1 κρεμμύδι ξερό άσπρο μέτριο
120 γρ. τυρί Pecorino Romano (πεκορίνο ρομάνο) (5 κουτ. σούπας)
500 γρ. lasagne (λαζάνια αποξηραμένα σε φύλλα)
20 γρ. βούτυρο
700 γρ. ντομάτες φρέσκιες (ώριμες)
3 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
20 ml ελαιόλαδο (4 κουτ. σούπας)
5 γρ. βασιλικός φρέσκος
30 γρ. μαϊντανός (1 ματσάκι)


Προτεινόμενες μερίδες: 6

Ετικέτες : λαζάνια στο φούρνο: λαζάνια με ντομάτα: λαζάνια Σικελίας | Lard calories

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και τις ντομάτες, αφού τις ξεφλουδίσουμε (blanchir) και τις αλέσουμε. Ρίχνουμε και τον βασιλικό, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά.

Ρίχνουμε τα lasagne σε βραστό αλατισμένο νερό για 1 λεπτό και τα στεγνώνουμε σε μια πετσέτα. Στη συνέχεια, βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε μία στρώση lasagne, σκεπάζουμε με σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο τυρί ricotta και Pecorino Romano τριμμένο. Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά, ψήνουμε τα lasagne στους 180°C για 20 λεπτά περίπου και τα σερβίρουμε μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες551
Πρωτεΐνες ζωικές9,94 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές13,84 γρ.
Υδατάνθρακες68,33 γρ.
Λιπαρά21,96 γρ.
Σάκχαρα7,43 γρ.
Φυτικές ίνες3 γρ.