Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και τις ντομάτες, αφού τις ξεφλουδίσουμε (blanchir) και τις αλέσουμε. Ρίχνουμε και τον βασιλικό, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά.
Ρίχνουμε τα lasagne σε βραστό αλατισμένο νερό για 1 λεπτό και τα στεγνώνουμε σε μια πετσέτα. Στη συνέχεια, βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε μία στρώση lasagne, σκεπάζουμε με σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο τυρί ricotta και Pecorino Romano τριμμένο. Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά, ψήνουμε τα lasagne στους 180°C για 20 λεπτά περίπου και τα σερβίρουμε μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο.
Ρίχνουμε τα lasagne σε βραστό αλατισμένο νερό για 1 λεπτό και τα στεγνώνουμε σε μια πετσέτα. Στη συνέχεια, βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε μία στρώση lasagne, σκεπάζουμε με σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο τυρί ricotta και Pecorino Romano τριμμένο. Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά, ψήνουμε τα lasagne στους 180°C για 20 λεπτά περίπου και τα σερβίρουμε μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο.