Αρακάς, κουκιά και αγκινάρες γλυκόξινα

Εμφανίσεις: 4.446
Αρακάς, κουκιά και αγκινάρες γλυκόξινα
Υλικά:
800 γρ. κουκιά φρέσκα (1,5 κιλό ακαθάριστα)
4 τεμ. αγκινάρες
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
400 γρ. αρακάς νωπός (800 γρ. ακαθάριστος)
1 λεμόνι
2 πρέζες αλάτι
10 ml ξίδι λευκό (2 κουτ. σούπας)
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
30 ml ελαιόλαδο (6 κουτ. σούπας)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες συνταγές με αγκινάρες | κουκιά φρέσκα συνταγή | κρεμμύδι ξερό μέτριο συνταγή | συνταγές με κουκιά φρέσκα | κουκιά φρέσκα συνταγές | Potatoes calories

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες αφαιρώντας τα εξωτερικά φύλλα, τα εσωτερικά «γένια» και τα σκληρά μέρη. Στη συνέχεια, τις βάζουμε σε νερό με χυμό λεμονιού για να διατηρηθούν.

Στο μεταξύ, ξεφλουδίζουμε τα φρέσκα κουκιά και τον φρέσκο αρακά.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο να ροδίσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις αγκινάρες αφού πρώτα τις στραγγίξουμε καλά και τις αφήνουμε κι αυτές να πάρουν χρώμα. Κατόπιν προσθέτουμε τα κουκιά και τον αρακά.

Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, προσθέτοντας ανά διαστήματα λίγο νερό, όταν είναι απαραίτητο. Όταν βράσουν όλα τα υλικά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξίδι, ανακατεύουμε, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες301
Πρωτεΐνες φυτικές14,54 γρ.
Υδατάνθρακες44,93 γρ.
Λιπαρά8,85 γρ.
Σάκχαρα8,14 γρ.
Φυτικές ίνες11,53 γρ.