Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες αφαιρώντας τα εξωτερικά φύλλα, τα εσωτερικά «γένια» και τα σκληρά μέρη. Στη συνέχεια, τις βάζουμε σε νερό με χυμό λεμονιού για να διατηρηθούν.
Στο μεταξύ, ξεφλουδίζουμε τα φρέσκα κουκιά και τον φρέσκο αρακά.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο να ροδίσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις αγκινάρες αφού πρώτα τις στραγγίξουμε καλά και τις αφήνουμε κι αυτές να πάρουν χρώμα. Κατόπιν προσθέτουμε τα κουκιά και τον αρακά.
Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, προσθέτοντας ανά διαστήματα λίγο νερό, όταν είναι απαραίτητο. Όταν βράσουν όλα τα υλικά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξίδι, ανακατεύουμε, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
Στο μεταξύ, ξεφλουδίζουμε τα φρέσκα κουκιά και τον φρέσκο αρακά.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο να ροδίσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις αγκινάρες αφού πρώτα τις στραγγίξουμε καλά και τις αφήνουμε κι αυτές να πάρουν χρώμα. Κατόπιν προσθέτουμε τα κουκιά και τον αρακά.
Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, προσθέτοντας ανά διαστήματα λίγο νερό, όταν είναι απαραίτητο. Όταν βράσουν όλα τα υλικά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξίδι, ανακατεύουμε, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.