Εκτέλεση συνταγής
Βράζουμε τις πατάτες πλυμένες και ολόκληρες, χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε. Κόβουμε την κολοκύθα και τη μαγειρεύουμε στον ατμό μέχρι να μαλακώσει.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το σπανάκι ψιλοκομμένο με μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μία πρέζα αλάτι, μέχρι να μαραθεί.
Μόλις βράσουν οι πατάτες τις καθαρίζουμε, τις κάνουμε πουρέ με τον πολτοποιητή πατάτας και τον αφήνουμε να κρυώσει. Λιώνουμε και την κολοκύθα με ένα πιρούνι και κόβουμε με τα χέρια τα κάστανα.
Βάζουμε δύο κουταλιές πουρέ πατάτας στην κολοκύθα, προσθέτουμε και τα κάστανα, το ψιλοκομμένο σπανάκι και μία πρέζα αλάτι.
Στον υπόλοιπο πουρέ πατάτας ρίχνουμε τους κρόκους, το μοσχοκάρυδο και το Parmigiano-Reggiano και ανακατεύουμε καλά.
Απλώνουμε το μείγμα της πατάτας σε μια λαδόκολλα και με πάχος περίπου μισό εκατοστό. Πάνω βάζουμε το μείγμα της κολοκύθας και το τυλίγουμε σε ρολό με τη βοήθεια της λαδόκολλας. Με ένα φύλλο αλουμινόχαρτο τυλίγουμε απ’ έξω το ρολό και το βάζουμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες για να σφίξει και να κόβεται πιο εύκολα (μπορούμε να ετοιμάσουμε το ρολό από την προηγούμενη ημέρα και να το διατηρήσουμε στο ψυγείο. Σ’ αυτήν την περίπτωση δε χρειάζεται να μπει στην κατάψυξη).
Όταν το βγάλουμε από την κατάψυξη, το κόβουμε σε 16 φέτες περίπου 2 εκ. η κάθε μία και πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και ζεσταίνουμε μέχρι να αφρίσει, αρωματίζουμε με το φασκόμηλο και ροδίζουμε καλά τα ρολά μας και από τις δύο πλευρές.
Tip: Πιο εύκολα, μπορούμε να τοποθετήσουμε τις φέτες σε ένα ταψί όπου θα έχουμε λιώσει το βούτυρο με το φασκόμηλο και να τις ψήσουμε στους 200°C για 10 λεπτά περίπου.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το σπανάκι ψιλοκομμένο με μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μία πρέζα αλάτι, μέχρι να μαραθεί.
Μόλις βράσουν οι πατάτες τις καθαρίζουμε, τις κάνουμε πουρέ με τον πολτοποιητή πατάτας και τον αφήνουμε να κρυώσει. Λιώνουμε και την κολοκύθα με ένα πιρούνι και κόβουμε με τα χέρια τα κάστανα.
Βάζουμε δύο κουταλιές πουρέ πατάτας στην κολοκύθα, προσθέτουμε και τα κάστανα, το ψιλοκομμένο σπανάκι και μία πρέζα αλάτι.
Στον υπόλοιπο πουρέ πατάτας ρίχνουμε τους κρόκους, το μοσχοκάρυδο και το Parmigiano-Reggiano και ανακατεύουμε καλά.
Απλώνουμε το μείγμα της πατάτας σε μια λαδόκολλα και με πάχος περίπου μισό εκατοστό. Πάνω βάζουμε το μείγμα της κολοκύθας και το τυλίγουμε σε ρολό με τη βοήθεια της λαδόκολλας. Με ένα φύλλο αλουμινόχαρτο τυλίγουμε απ’ έξω το ρολό και το βάζουμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες για να σφίξει και να κόβεται πιο εύκολα (μπορούμε να ετοιμάσουμε το ρολό από την προηγούμενη ημέρα και να το διατηρήσουμε στο ψυγείο. Σ’ αυτήν την περίπτωση δε χρειάζεται να μπει στην κατάψυξη).
Όταν το βγάλουμε από την κατάψυξη, το κόβουμε σε 16 φέτες περίπου 2 εκ. η κάθε μία και πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και ζεσταίνουμε μέχρι να αφρίσει, αρωματίζουμε με το φασκόμηλο και ροδίζουμε καλά τα ρολά μας και από τις δύο πλευρές.
Tip: Πιο εύκολα, μπορούμε να τοποθετήσουμε τις φέτες σε ένα ταψί όπου θα έχουμε λιώσει το βούτυρο με το φασκόμηλο και να τις ψήσουμε στους 200°C για 10 λεπτά περίπου.