Ρολό πατάτας με κολοκύθα

Εμφανίσεις: 1.462
Ρολό πατάτας με κολοκύθα
Υλικά:
50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
150 γρ. κάστανα (βρασμένα)
50 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) (2 κουτ. σούπας τριμμένο)
50 γρ. βούτυρο
1 κιλό πατάτες (7-8 μέτριες)
0.2 150γρ σπανάκι baby (καθαρισμένο)
400 γρ. κολοκύθα
4 κρόκοι αυγού
2 πρέζες αλάτι
5 ml ελαιόλαδο (1 κουτ. σούπας)
10 γρ. φασκόμηλο (1 κλαδάκι)
2 γρ. μοσχοκάρυδο


Προτεινόμενες μερίδες: 8

Ετικέτες κάστανα συνταγές | κάστανα | βούτυρο | κρόκοι αυγού συνταγή | σπανάκι baby | Chocolate black calories

Εκτέλεση συνταγής

Βράζουμε τις πατάτες πλυμένες και ολόκληρες, χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε. Κόβουμε την κολοκύθα και τη μαγειρεύουμε στον ατμό μέχρι να μαλακώσει.

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το σπανάκι ψιλοκομμένο με μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μία πρέζα αλάτι, μέχρι να μαραθεί.

Μόλις βράσουν οι πατάτες τις καθαρίζουμε, τις κάνουμε πουρέ με τον πολτοποιητή πατάτας και τον αφήνουμε να κρυώσει. Λιώνουμε και την κολοκύθα με ένα πιρούνι και κόβουμε με τα χέρια τα κάστανα.

Βάζουμε δύο κουταλιές πουρέ πατάτας στην κολοκύθα, προσθέτουμε και τα κάστανα, το ψιλοκομμένο σπανάκι και μία πρέζα αλάτι.

Στον υπόλοιπο πουρέ πατάτας ρίχνουμε τους κρόκους, το μοσχοκάρυδο και το Parmigiano-Reggiano και ανακατεύουμε καλά.

Απλώνουμε το μείγμα της πατάτας σε μια λαδόκολλα και με πάχος περίπου μισό εκατοστό. Πάνω βάζουμε το μείγμα της κολοκύθας και το τυλίγουμε σε ρολό με τη βοήθεια της λαδόκολλας. Με ένα φύλλο αλουμινόχαρτο τυλίγουμε απ’ έξω το ρολό και το βάζουμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες για να σφίξει και να κόβεται πιο εύκολα (μπορούμε να ετοιμάσουμε το ρολό από την προηγούμενη ημέρα και να το διατηρήσουμε στο ψυγείο. Σ’ αυτήν την περίπτωση δε χρειάζεται να μπει στην κατάψυξη).

Όταν το βγάλουμε από την κατάψυξη, το κόβουμε σε 16 φέτες περίπου 2 εκ. η κάθε μία και πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και ζεσταίνουμε μέχρι να αφρίσει, αρωματίζουμε με το φασκόμηλο και ροδίζουμε καλά τα ρολά μας και από τις δύο πλευρές.

 

Tip: Πιο εύκολα, μπορούμε να τοποθετήσουμε τις φέτες σε ένα ταψί όπου θα έχουμε λιώσει το βούτυρο με το φασκόμηλο και να τις ψήσουμε στους 200°C για 10 λεπτά περίπου.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες294
Πρωτεΐνες ζωικές3,73 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές3,56 γρ.
Υδατάνθρακες40,57 γρ.
Λιπαρά10,68 γρ.
Σάκχαρα1,43 γρ.
Φυτικές ίνες3,9 γρ.