Χάντρες λαχανικών με βασιλικό και βαλσάμικο

Εμφανίσεις: 4.881
Χάντρες λαχανικών με βασιλικό και βαλσάμικο
Υλικά:
150 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) (6-8 κουτ. σούπας)
200 γρ. πατάτες (1 τεμ.)
150 γρ. καρότα (3 τεμ.)
200 γρ. κολοκυθάκια (2 τεμ.)
1 πρέζα αλάτι
15 ml ξίδι βαλσάμικο (3 κουτ. σούπας)
8 γρ. βασιλικός φρέσκος (7-8 φύλλα)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες κολοκυθάκια συνταγή | συνταγές με τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) | συνταγές με τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) | τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) | αλάτι συνταγή | Peppers calories

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα καθαρίζουμε. Καθαρίζουμε τα καρότα και τις πατάτες. Με τη βοήθεια του ειδικού εργαλείου κόβουμε μικρές ισομεγέθεις μπάλες από όλα τα λαχανικά. Τις τοποθετούμε στον ατμομάγειρα και τις μαγειρεύουμε, αφού ρίξουμε και νερό με τον βασιλικό. Αλατοπιπερώνουμε μόλις γίνουν.

Στο μεταξύ, πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί Parmigiano-Reggiano ένα μικρό τηγάνι και το αφήνουμε να λιώσει σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δημιουργηθεί ένα στρώμα γύρω από το τυρί. Στη συνέχεια, το ξεκολλάμε από το τηγάνι με μια σπάτουλα και το ρίχνουμε σε ένα βαθύ πιάτο ή μπολ, έτσι ώστε μόλις κρυώσει να έχει πάρει το σχήμα του σκεύους.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες τρεις φορές για να πάρουμε τέσσερις «κούπες» από Parmigiano-Reggiano.

Σε ένα κατσαρολάκι σιγοβράζουμε για λίγο το ξίδι βαλσάμικο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Τοποθετούμε τις χάντρες των λαχανικών στις «κούπες» από Parmigiano-Reggiano, περιχύνουμε με το βρασμένο βαλσάμικο και σερβίρουμε.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες206
Πρωτεΐνες ζωικές12,56 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές2,13 γρ.
Υδατάνθρακες13,03 γρ.
Λιπαρά10,54 γρ.
Σάκχαρα4,45 γρ.
Φυτικές ίνες2,91 γρ.