Μους σαμπάνιας με σος φράουλας

Εμφανίσεις: 6.158
Μους σαμπάνιας με σος φράουλας
Υλικά για τη μους:
50 ml σαμπάνια
250 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
75 γρ. ζάχαρη
4 γρ. φύλλα ζελατίνης
3 κρόκοι αυγού

Υλικά για τη σος φράουλας:
100 ml νερό
125 γρ. ζάχαρη
250 γρ. φράουλες


Προτεινόμενες μερίδες: 6

Ετικέτες συνταγή με κρόκοι αυγού | συνταγή με σαμπάνια | συνταγή με ζάχαρη | κρόκοι αυγού συνταγή | φύλλα ζελατίνης συνταγή | Croissant calories

Εκτέλεση συνταγής

Με ένα σύρμα ( fouet) χτυπάμε καλά τους κρόκους με τη ζάχαρη. (Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τα αυγά ωμά, ακολουθούμε τις οδηγίες για την Παστερίωση αυγών). Χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε τη σαμπάνια. Αφού έχουμε μαλακώσει τη ζελατίνη σε κρύο νερό, την προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών, ανακατεύουμε και τέλος, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.

Για τη σος φράουλας, βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά και τα βράζουμε για 10 λεπτά και στη συνέχεια την αφήνουμε να κρυώσει.

Σερβίρουμε τη μους σε ποτήρια και περιχύνουμε με τη σος φράουλας.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες323
Πρωτεΐνες ζωικές2,55 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές0,28 γρ.
Υδατάνθρακες39,9 γρ.
Λιπαρά17,24 γρ.
Σάκχαρα34,83 γρ.