Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους αρκετά μεγάλους. Κόβουμε και το λαχανικό της επιλογής μας σε χοντρά κομμάτια.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να βράσει μπόλικο νερό προσθέτοντας 3 πρέζες αλάτι και στη συνέχεια ρίχνουμε τις πατάτες. Τις αφήνουμε να βράσουν και προσθέτουμε το λαχανικό. Έπειτα από 5 λεπτά, προσθέτουμε και τα pizzoccheri και μαγειρεύουμε για άλλα 12-15 λεπτά.
Με μια τρυπητή κουτάλα στραγγίζουμε τα λαχανικά με τα ζυμαρικά και τα τοποθετούμε σε βαθιά πιάτα. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο Parmigiano-Reggiano και εναλλάξ με το Valtellina casera (ή άλλο μαλακό τυρί) κομμένο σε λεπτές φέτες. Τέλος, σε ένα μικρό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο με το σκόρδο και με ένα κουτάλι το περιχύνουμε πάνω από τα pizzoccheri, προσθέτουμε και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να βράσει μπόλικο νερό προσθέτοντας 3 πρέζες αλάτι και στη συνέχεια ρίχνουμε τις πατάτες. Τις αφήνουμε να βράσουν και προσθέτουμε το λαχανικό. Έπειτα από 5 λεπτά, προσθέτουμε και τα pizzoccheri και μαγειρεύουμε για άλλα 12-15 λεπτά.
Με μια τρυπητή κουτάλα στραγγίζουμε τα λαχανικά με τα ζυμαρικά και τα τοποθετούμε σε βαθιά πιάτα. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο Parmigiano-Reggiano και εναλλάξ με το Valtellina casera (ή άλλο μαλακό τυρί) κομμένο σε λεπτές φέτες. Τέλος, σε ένα μικρό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο με το σκόρδο και με ένα κουτάλι το περιχύνουμε πάνω από τα pizzoccheri, προσθέτουμε και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.