Pizzoccheri valtellinesi

Εμφανίσεις: 4.434
Pizzoccheri valtellinesi
Υλικά:
350 γρ. pizzoccheri (ζυμαρικά πιζοτσέρι) (ή χυλοπίτες ολικής άλεσης-integrale ή και οποιοδήποτε άλλο ζυμαρικό)
160 γρ. τυρί Valtellina casera
100 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) (τριμμένο)
50 γρ. βούτυρο (1 κουτ. σούπας)
160 γρ. πατάτες (3/4 τεμ.)
125 γρ. λάχανο λευκό (αν προτιμάμε σέσκουλα ή και σπανάκι)
1 τεμ. σκόρδο
3 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο


Προτεινόμενες μερίδες: 6

Ετικέτες συνταγές με βούτυρο | συνταγή με pizzoccheri (ζυμαρικά πιζοτσέρι) | πατάτες | τυρί Valtellina casera | pizzoccheri (ζυμαρικά πιζοτσέρι) συνταγές | Salad calories

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους αρκετά μεγάλους. Κόβουμε και το λαχανικό της επιλογής μας σε χοντρά κομμάτια.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να βράσει μπόλικο  νερό προσθέτοντας 3 πρέζες αλάτι και στη συνέχεια ρίχνουμε τις πατάτες. Τις αφήνουμε να βράσουν και προσθέτουμε το λαχανικό.  Έπειτα από 5 λεπτά, προσθέτουμε και τα pizzoccheri και μαγειρεύουμε για άλλα 12-15 λεπτά.

Με μια τρυπητή κουτάλα στραγγίζουμε τα λαχανικά με τα ζυμαρικά και τα τοποθετούμε σε βαθιά πιάτα.  Πασπαλίζουμε με το τριμμένο Parmigiano-Reggiano και εναλλάξ με το Valtellina casera (ή άλλο μαλακό τυρί)  κομμένο σε λεπτές φέτες. Τέλος, σε ένα μικρό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο με το σκόρδο και με ένα κουτάλι το περιχύνουμε πάνω από τα pizzoccheri, προσθέτουμε και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες453
Πρωτεΐνες ζωικές5,65 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές8,72 γρ.
Υδατάνθρακες48,38 γρ.
Λιπαρά12,94 γρ.
Σάκχαρα1,72 γρ.
Φυτικές ίνες4,02 γρ.