Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι. Αν χρησιμοποιήσουμε ολικής αλέσεως, στο τέλος θα πρέπει να προσθέσουμε και το πίτουρο που θα μείνει στη σήτα.
Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά το αυγό, το γάλα και το λάδι και στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι. Ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο, το αφήνουμε να σταθεί για 20 λεπτά περίπου και στη συνέχεια το ανακατεύουμε ξανά.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι και όταν κάψει, προσθέτουμε 2 κουταλιές από το μείγμα για κάθε τηγανίτα, περιστρέφοντας το τηγάνι έτσι ώστε να απλωθεί. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ώσπου να ροδίσει ελαφρά το κάτω μέρος και στη συνέχεια γυρίζουμε την τηγανίτα και ψήνουμε για άλλο ένα λεπτό.
Τις διατηρούμε ζεστές στο φούρνο μέχρι να τελειώσουμε με όλο το μείγμα (μπορούμε να τις στοιβάξουμε τη μία πάνω στην άλλη όταν μαγειρευτούν). Το μείγμα θα μας δώσει οκτώ τηγανίτες, τις οποίες σερβίρουμε αν θέλουμε με φρέσκα φρούτα κομμένα σε μικρά κομμάτια ή με κομμάτια μήλου, σταφίδες και κανέλα ή με ανθότυρο ή με μαρμελάδα.
Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά το αυγό, το γάλα και το λάδι και στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι. Ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο, το αφήνουμε να σταθεί για 20 λεπτά περίπου και στη συνέχεια το ανακατεύουμε ξανά.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι και όταν κάψει, προσθέτουμε 2 κουταλιές από το μείγμα για κάθε τηγανίτα, περιστρέφοντας το τηγάνι έτσι ώστε να απλωθεί. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ώσπου να ροδίσει ελαφρά το κάτω μέρος και στη συνέχεια γυρίζουμε την τηγανίτα και ψήνουμε για άλλο ένα λεπτό.
Τις διατηρούμε ζεστές στο φούρνο μέχρι να τελειώσουμε με όλο το μείγμα (μπορούμε να τις στοιβάξουμε τη μία πάνω στην άλλη όταν μαγειρευτούν). Το μείγμα θα μας δώσει οκτώ τηγανίτες, τις οποίες σερβίρουμε αν θέλουμε με φρέσκα φρούτα κομμένα σε μικρά κομμάτια ή με κομμάτια μήλου, σταφίδες και κανέλα ή με ανθότυρο ή με μαρμελάδα.