Λεπτές και ελαφριές τηγανίτες

Εμφανίσεις: 3.992
Λεπτές και ελαφριές τηγανίτες
Υλικά:
125 γρ. αλεύρι σίτου σκληρό (ή αλεύρι ολικής αλέσεως)
300 ml γάλα φρέσκο πλήρες (με το αλεύρι ολικής αλέσεως θα χρειαστούμε λίγο περισσότερο)
1 αυγό
5 ml ελαιόλαδο (και άλλα 10-15 ml για το μαγείρεμα)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες συνταγές με αλεύρι σίτου σκληρό | αλεύρι σίτου σκληρό συνταγή | γάλα φρέσκο πλήρες | συνταγές με γάλα φρέσκο πλήρες | | Apple calories

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι. Αν χρησιμοποιήσουμε ολικής αλέσεως, στο τέλος θα πρέπει να προσθέσουμε και το πίτουρο που θα μείνει στη σήτα.

Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά το αυγό, το γάλα και το λάδι και στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι. Ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο, το αφήνουμε να σταθεί για 20 λεπτά περίπου και στη συνέχεια το ανακατεύουμε ξανά.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι και όταν κάψει, προσθέτουμε 2 κουταλιές από το μείγμα για κάθε τηγανίτα, περιστρέφοντας το τηγάνι έτσι ώστε να απλωθεί. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ώσπου να ροδίσει ελαφρά το κάτω μέρος και στη συνέχεια γυρίζουμε την τηγανίτα και ψήνουμε για άλλο ένα λεπτό.

Τις διατηρούμε ζεστές στο φούρνο μέχρι να τελειώσουμε με όλο το μείγμα (μπορούμε να τις στοιβάξουμε τη μία πάνω στην άλλη όταν μαγειρευτούν). Το μείγμα θα μας δώσει οκτώ τηγανίτες, τις οποίες σερβίρουμε αν θέλουμε με φρέσκα φρούτα κομμένα σε μικρά κομμάτια ή με κομμάτια μήλου, σταφίδες και κανέλα ή με ανθότυρο ή με μαρμελάδα.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες181
Πρωτεΐνες ζωικές4,05 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές4,28 γρ.
Υδατάνθρακες26 γρ.
Λιπαρά5,96 γρ.
Σάκχαρα3,77 γρ.