Σολομός με λευκό κρασί και ροζ πιπέρι

Εμφανίσεις: 5.549
Σολομός με λευκό κρασί και ροζ πιπέρι
Υλικά για τον σολομό:
550 γρ. σολομός φιλέτο
10 γρ. πιπέρι ροζ σε κόκκους (1 κουτ. σούπας)
50 γρ. βούτυρο
100 ml κρασί λευκό (1 ποτήρι κρασιού)
20 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις (1 κουτ. σούπας)
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
50 γρ. άνηθος (1 ματσάκι)

Υλικά για τα φινόκιο:
120 γρ. φρυγανιά τριμμένη
4 τεμ. φινόκιο
1 αυγό
1 λεμόνι
1 πρέζα αλάτι
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες συνταγές με κρασί λευκό | κρασί λευκό | συνταγή με σολομός φιλέτο | πιπέρι ροζ σε κόκκους συνταγή | αλάτι συνταγή | Rice cake calories

Εκτέλεση συνταγής

Κόβουμε το φιλέτο του σολομού σε τέσσερα κομμάτια και τον πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, άνηθο ψιλοκομμένο και ροζ πιπέρι. Τον τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και τον αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 2 ώρες τουλάχιστον.

Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τα φινόκιο και τα κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια το καθένα. Τα βάζουμε να μαγειρευτούν στον ατμομάγειρα, όπου έχουμε ρίξει νερό και χυμό λεμονιού.

Στην τριμμένη φρυγανιά ρίχνουμε το λάδι και το αυγό και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Όταν κρυώσουν τα φινόκιο, τα περνάμε από το μείγμα της φρυγανιάς για να παναριστούν. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα βάζουμε σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο ώστε να ροδίσουν και στη συνέχεια τα κρατάμε στην άκρη.

Βγάζουμε τον σολομό από το ψυγείο, τον περνάμε από το αλεύρι ώστε να καλυφθεί η επιφάνειά του και τον βάζουμε στο τηγάνι όπου έχουμε βάλει το βούτυρο. Γυρίζουμε τα κομμάτια του σολομού να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά και στη συνέχεια ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να εξατμιστεί.

Σερβίρουμε τον σολομό συνοδευόμενο με τα τραγανά φινόκιο ογκρατέν που έχουμε ετοιμάσει.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες522
Πρωτεΐνες ζωικές1,67 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές4,4 γρ.
Υδατάνθρακες28,55 γρ.
Λιπαρά14,73 γρ.
Σάκχαρα2,03 γρ.
Φυτικές ίνες2,47 γρ.