Εκτέλεση συνταγής
Κόβουμε το φιλέτο του σολομού σε τέσσερα κομμάτια και τον πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, άνηθο ψιλοκομμένο και ροζ πιπέρι. Τον τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και τον αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 2 ώρες τουλάχιστον.
Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τα φινόκιο και τα κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια το καθένα. Τα βάζουμε να μαγειρευτούν στον ατμομάγειρα, όπου έχουμε ρίξει νερό και χυμό λεμονιού.
Στην τριμμένη φρυγανιά ρίχνουμε το λάδι και το αυγό και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Όταν κρυώσουν τα φινόκιο, τα περνάμε από το μείγμα της φρυγανιάς για να παναριστούν. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα βάζουμε σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο ώστε να ροδίσουν και στη συνέχεια τα κρατάμε στην άκρη.
Βγάζουμε τον σολομό από το ψυγείο, τον περνάμε από το αλεύρι ώστε να καλυφθεί η επιφάνειά του και τον βάζουμε στο τηγάνι όπου έχουμε βάλει το βούτυρο. Γυρίζουμε τα κομμάτια του σολομού να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά και στη συνέχεια ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να εξατμιστεί.
Σερβίρουμε τον σολομό συνοδευόμενο με τα τραγανά φινόκιο ογκρατέν που έχουμε ετοιμάσει.
Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τα φινόκιο και τα κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια το καθένα. Τα βάζουμε να μαγειρευτούν στον ατμομάγειρα, όπου έχουμε ρίξει νερό και χυμό λεμονιού.
Στην τριμμένη φρυγανιά ρίχνουμε το λάδι και το αυγό και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Όταν κρυώσουν τα φινόκιο, τα περνάμε από το μείγμα της φρυγανιάς για να παναριστούν. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα βάζουμε σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο ώστε να ροδίσουν και στη συνέχεια τα κρατάμε στην άκρη.
Βγάζουμε τον σολομό από το ψυγείο, τον περνάμε από το αλεύρι ώστε να καλυφθεί η επιφάνειά του και τον βάζουμε στο τηγάνι όπου έχουμε βάλει το βούτυρο. Γυρίζουμε τα κομμάτια του σολομού να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά και στη συνέχεια ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να εξατμιστεί.
Σερβίρουμε τον σολομό συνοδευόμενο με τα τραγανά φινόκιο ογκρατέν που έχουμε ετοιμάσει.