Τάρτα λαχανικών με σάλτσα από τυρί parmigiano-reggiano

Εμφανίσεις: 2.802
Τάρτα λαχανικών με σάλτσα από τυρί parmigiano-reggiano
Υλικά για τη ζύμη:
100 γρ. τυρί emmental (έμενταλ) (τριμμένο, μπορούμε να αντικαταστήσουμε και με ceddar)
50 ml νερό (παγωμένο)
120 γρ. βούτυρο (παγωμένο)
225 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις

Υλικά για τη γέμιση:
100 γρ. τυρί φέτα
100 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
200 γρ. πατάτες (2 μέτριες)
100 γρ. πιπεριές γλυκές κόκκινες (2 τεμ.)
2 αυγά
200 γρ. κολοκυθάκια (2 τεμ.)
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο

Υλικά για τη σάλτσα τυριού:
100 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα)
50 γρ. βούτυρο
100 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο


Προτεινόμενες μερίδες: 8

Ετικέτες βούτυρο | συνταγή με τυρί emmental (έμενταλ) | συνταγή με κολοκυθάκια | κολοκυθάκια συνταγές | συνταγές με βούτυρο | Chocolate calories

Εκτέλεση συνταγής



Στο μπολ του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη και τα δουλεύουμε με τον γάντζο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια, παίρνουμε τη ζύμη, την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

Κόβουμε 2 φύλλα λαδόκολλας σε τέτοιο μέγεθος, ώστε να καλύψουμε ένα ταψί με διάμετρο 26 εκ., τα βρέχουμε και τα στραγγίζουμε προσεκτικά.

Βάζουμε τη ζύμη ανάμεσα σε 2 φύλλα μεμβράνης και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε κύκλο με διάμετρο 30 εκ., ώστε να καλυφθεί ο πυθμένας του ταψιού και να έχουμε και 2 εκ. μπορντούρα στην τάρτα μας.

Αφαιρούμε τη μία μεμβράνη και κολλάμε τη μία βρεγμένη λαδόκολλα. Στη συνέχεια, την τοποθετούμε στο ταψί, με τη λαδόκολλα στον πυθμένα και αφαιρούμε τη μεμβράνη που έχει μείνει από πάνω.

Με τη δεύτερη λαδόκολλα καλύπτουμε την εσωτερική επιφάνεια της τάρτας και από πάνω ρίχνουμε χοντρό αλάτι για να μη φουσκώσει η ζύμη στο ψήσιμο.

Μισο-ψήνουμε τη ζύμη για 10 λεπτά, σε φούρνο με θερμοκρασία 170° C και την αφήνουμε να κρυώσει.

Πλένουμε όλα τα υλικά και τα κόβουμε σε julienne. Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε τη γέμιση με τα αυγά, την κρέμα και το τριμμένο Parmigiano-Reggiano.

Ρίχνουμε όλα τα λαχανικά μέσα στο μείγμα των αυγών με προσοχή, τα ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τη μισοψημένη τάρτα μας.

Βάζουμε ξανά την τάρτα στο φούρνο για 15 με 20 λεπτά στους 180°C για να ψηθεί η γέμιση.

Την ώρα του σερβιρίσματος βάζουμε τα υλικά της σάλτσας σε μια κατσαρόλα ή σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν καλά. Σερβίρουμε τη σάλτσα πάνω από την τάρτα λαχανικών.

Tip: Στο προψήσιμο της τάρτας βάζουμε μέσα όσπρια για να μη φουσκώσει η βάση και χαλάσει το σχέδιο. Η σάλτσα Parmigiano-Reggiano έχει και διάφορες άλλες χρήσεις ανάλογα με το γούστο μας, π.χ. για μακαρόνια.

Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες535
Πρωτεΐνες ζωικές10,01 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές3,74 γρ.
Υδατάνθρακες27,55 γρ.
Λιπαρά35 γρ.
Σάκχαρα0,92 γρ.
Φυτικές ίνες1,63 γρ.