Εκτέλεση συνταγής
Στο μπολ του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη και τα δουλεύουμε με τον γάντζο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια, παίρνουμε τη ζύμη, την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Κόβουμε 2 φύλλα λαδόκολλας σε τέτοιο μέγεθος, ώστε να καλύψουμε ένα ταψί με διάμετρο 26 εκ., τα βρέχουμε και τα στραγγίζουμε προσεκτικά.
Βάζουμε τη ζύμη ανάμεσα σε 2 φύλλα μεμβράνης και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε κύκλο με διάμετρο 30 εκ., ώστε να καλυφθεί ο πυθμένας του ταψιού και να έχουμε και 2 εκ. μπορντούρα στην τάρτα μας.
Αφαιρούμε τη μία μεμβράνη και κολλάμε τη μία βρεγμένη λαδόκολλα. Στη συνέχεια, την τοποθετούμε στο ταψί, με τη λαδόκολλα στον πυθμένα και αφαιρούμε τη μεμβράνη που έχει μείνει από πάνω.
Με τη δεύτερη λαδόκολλα καλύπτουμε την εσωτερική επιφάνεια της τάρτας και από πάνω ρίχνουμε χοντρό αλάτι για να μη φουσκώσει η ζύμη στο ψήσιμο.
Μισο-ψήνουμε τη ζύμη για 10 λεπτά, σε φούρνο με θερμοκρασία 170° C και την αφήνουμε να κρυώσει.
Πλένουμε όλα τα υλικά και τα κόβουμε σε julienne. Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε τη γέμιση με τα αυγά, την κρέμα και το τριμμένο Parmigiano-Reggiano.
Ρίχνουμε όλα τα λαχανικά μέσα στο μείγμα των αυγών με προσοχή, τα ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τη μισοψημένη τάρτα μας.
Βάζουμε ξανά την τάρτα στο φούρνο για 15 με 20 λεπτά στους 180°C για να ψηθεί η γέμιση.
Την ώρα του σερβιρίσματος βάζουμε τα υλικά της σάλτσας σε μια κατσαρόλα ή σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν καλά. Σερβίρουμε τη σάλτσα πάνω από την τάρτα λαχανικών.
Tip: Στο προψήσιμο της τάρτας βάζουμε μέσα όσπρια για να μη φουσκώσει η βάση και χαλάσει το σχέδιο. Η σάλτσα Parmigiano-Reggiano έχει και διάφορες άλλες χρήσεις ανάλογα με το γούστο μας, π.χ. για μακαρόνια.