Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα μπολ βάζουμε τους δύο κιμάδες μαζί με το αυγό, τα μυρωδικά ψιλοκομμένα, 50 γρ. Parmigiano-Reggiano, το κρεμμύδι πολτοποιημένο και το ψωμί, αφού πρώτα το μουλιάσουμε, αλατοπιπερώνουμε και πλάθουμε το μείγμα για 5 λεπτά να γίνει ομοιογενές.
Σε ένα ταψί που θα φροντίσουμε να χωράει τα κεφτεδάκια, βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας, τον ντοματοπελτέ, τα φύλλα δάφνης, το κρασί, το ελαιόλαδο, ένα ποτήρι νερό και αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο στους 200°C και αφήνουμε να βράσει η σάλτσα. Στο μεταξύ, πλάθουμε τα κεφτεδάκια και στη συνέχεια τα περνάμε ελαφρά από το αλεύρι, τα βάζουμε στο ταψί που βράζει η σάλτσα και τα ψήνουμε στους 200°C για 15-20 λεπτά.
Φτιάχνουμε την μπεσαμέλ: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και το κρατάμε στην άκρη.
Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε λίγο-λίγο το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα ( fouet). Μόλις ρίξουμε όλο το γάλα, ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας συνεχώς, για 10 λεπτά περίπου ή μέχρι να αρχίσει να πήζει η σάλτσα μπεσαμέλ. Τέλος, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και το αλάτι και ανακατεύουμε.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, αφαιρούμε τα κεφτεδάκια από τη σάλτσα και την ανακατεύουμε με τη μισή μπεσαμέλ.
Ξεκινάμε να στρώνουμε τα lasagne, βάζοντας ενδιάμεσα στις στρώσεις τα κεφτεδάκια, τη mozzarella (που την «μαδάμε» με τα χέρια), το ανθότυρο θρυμματισμένο με τα χέρια, τη σάλτσα, το Parmigiano-Reggiano και την υπόλοιπη μπεσαμέλ. Στην τελευταία στρώση πασπαλίζουμε με Parmigiano-Reggiano τριμμένο.
Αφήνουμε τα lasagne να ξεκουραστούν για 30 λεπτά σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο και στη συνέχεια τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C μέχρι να ροδίσουν (περίπου 20 λεπτά).
Σε ένα ταψί που θα φροντίσουμε να χωράει τα κεφτεδάκια, βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας, τον ντοματοπελτέ, τα φύλλα δάφνης, το κρασί, το ελαιόλαδο, ένα ποτήρι νερό και αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο στους 200°C και αφήνουμε να βράσει η σάλτσα. Στο μεταξύ, πλάθουμε τα κεφτεδάκια και στη συνέχεια τα περνάμε ελαφρά από το αλεύρι, τα βάζουμε στο ταψί που βράζει η σάλτσα και τα ψήνουμε στους 200°C για 15-20 λεπτά.
Φτιάχνουμε την μπεσαμέλ: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και το κρατάμε στην άκρη.
Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε λίγο-λίγο το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα ( fouet). Μόλις ρίξουμε όλο το γάλα, ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας συνεχώς, για 10 λεπτά περίπου ή μέχρι να αρχίσει να πήζει η σάλτσα μπεσαμέλ. Τέλος, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και το αλάτι και ανακατεύουμε.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, αφαιρούμε τα κεφτεδάκια από τη σάλτσα και την ανακατεύουμε με τη μισή μπεσαμέλ.
Ξεκινάμε να στρώνουμε τα lasagne, βάζοντας ενδιάμεσα στις στρώσεις τα κεφτεδάκια, τη mozzarella (που την «μαδάμε» με τα χέρια), το ανθότυρο θρυμματισμένο με τα χέρια, τη σάλτσα, το Parmigiano-Reggiano και την υπόλοιπη μπεσαμέλ. Στην τελευταία στρώση πασπαλίζουμε με Parmigiano-Reggiano τριμμένο.
Αφήνουμε τα lasagne να ξεκουραστούν για 30 λεπτά σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο και στη συνέχεια τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C μέχρι να ροδίσουν (περίπου 20 λεπτά).