Lasagne στο φούρνο με τα «κεφτεδάκια της θείας»

Εμφανίσεις: 5.572
Lasagne στο φούρνο με τα «κεφτεδάκια της θείας»
Υλικά για τα lasagne:
1 κρεμμύδι ξερό άσπρο μέτριο
300 γρ. χοιρινός κιμάς (μπούτι)
100 γρ. ψίχα ψωμιού
300 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
200 γρ. ανθότυρο
150 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα)
30 γρ. ντοματοπελτές
250 γρ. ντομάτες κον κασέ (κονσέρβα)
250 γρ. τυρί mozzarella (μοτσαρέλα αγελαδινή φρέσκια)
500 γρ. lasagne (λαζάνια αποξηραμένα σε φύλλα)
1 αυγό
30 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις (για το πανάρισμα)
3 πρέζες αλάτι
50 ml κρασί κόκκινο (μισό ποτήρι κρασιού)
2 πρέζες πιπέρι μαύρο
15 ml ελαιόλαδο (3 κουτ. σούπας)
1 τεμ. δάφνη
3 γρ. δυόσμος

Υλικά για την μπεσαμέλ:
1 λίτρο γάλα φρέσκο πλήρες
80 γρ. βούτυρο
80 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
2 γρ. μοσχοκάρυδο


Προτεινόμενες μερίδες: 10

Ετικέτες συνταγές με κρεμμύδι ξερό άσπρο μέτριο | τυρί mozzarella (μοτσαρέλα αγελαδινή φρέσκια) | συνταγή με τυρί mozzarella (μοτσαρέλα αγελαδινή φρέσκια) | συνταγή με πιπέρι μαύρο | ψίχα ψωμιού | Pizza calories

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μπολ βάζουμε τους δύο κιμάδες μαζί με το αυγό, τα μυρωδικά ψιλοκομμένα, 50 γρ. Parmigiano-Reggiano, το κρεμμύδι πολτοποιημένο και το ψωμί, αφού πρώτα το μουλιάσουμε, αλατοπιπερώνουμε και πλάθουμε το μείγμα για 5 λεπτά να γίνει ομοιογενές.

Σε ένα ταψί που θα φροντίσουμε να χωράει τα κεφτεδάκια, βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας, τον ντοματοπελτέ, τα φύλλα δάφνης, το κρασί, το ελαιόλαδο, ένα ποτήρι νερό και αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο στους 200°C και αφήνουμε να βράσει η σάλτσα. Στο μεταξύ, πλάθουμε τα κεφτεδάκια και στη συνέχεια τα περνάμε ελαφρά από το αλεύρι, τα βάζουμε στο ταψί που βράζει η σάλτσα και τα ψήνουμε στους 200°C για 15-20 λεπτά.

Φτιάχνουμε την μπεσαμέλ: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και το κρατάμε στην άκρη.
Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και  προσθέτουμε λίγο-λίγο το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα ( fouet). Μόλις ρίξουμε όλο το γάλα, ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας συνεχώς, για 10 λεπτά περίπου ή μέχρι να αρχίσει να πήζει η σάλτσα μπεσαμέλ. Τέλος, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και το αλάτι και ανακατεύουμε.

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, αφαιρούμε τα κεφτεδάκια από τη σάλτσα και την ανακατεύουμε με τη μισή μπεσαμέλ.

Ξεκινάμε να στρώνουμε τα lasagne, βάζοντας ενδιάμεσα στις στρώσεις τα κεφτεδάκια, τη mozzarella (που την «μαδάμε» με τα χέρια), το ανθότυρο θρυμματισμένο με τα χέρια, τη σάλτσα, το Parmigiano-Reggiano και την υπόλοιπη μπεσαμέλ. Στην τελευταία στρώση πασπαλίζουμε με Parmigiano-Reggiano τριμμένο.

Αφήνουμε τα lasagne να ξεκουραστούν για 30 λεπτά σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο και στη συνέχεια τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C μέχρι να ροδίσουν (περίπου 20 λεπτά).
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες716
Πρωτεΐνες ζωικές28,21 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές9,39 γρ.
Υδατάνθρακες57,24 γρ.
Λιπαρά31,28 γρ.
Σάκχαρα7,76 γρ.
Φυτικές ίνες3,44 γρ.