Κρέμα κουνουπιδιού με καραβίδες

Εμφανίσεις: 6.054
Κρέμα κουνουπιδιού με καραβίδες
Υλικά:
800 γρ. καραβίδες (με το κέλυφος) (8 τεμ.)
5 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (1 κουτ. σούπας)
300 γρ. κουνουπίδι
1 τεμ. σκόρδο
2 τεμ. ψωμί του τοστ
1 πρέζα αλάτι
30 γρ. μαϊντανός


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες καραβίδες (με το κέλυφος) συνταγές | σκόρδο συνταγές | ψωμί του τοστ συνταγή | καραβίδες (με το κέλυφος) | καραβίδες (με το κέλυφος) συνταγή | Galeos calories

Εκτέλεση συνταγής

Βράζουμε τις καραβίδες σε ελαφρώς αλατισμένο νερό και στη συνέχεια τις αφήνουμε να κρυώσουν, κρατώντας το ζωμό από το μαγείρεμα χωριστά.

Καθαρίζουμε το κουνουπίδι, το πλένουμε και το κόβουμε σε φέτες. Στη συνέχεια, το βάζουμε να βράσει στο ζωμό από τις καραβίδες μαζί με μία σκελίδα σκόρδο. Όταν μαγειρευτεί το κουνουπίδι, το βάζουμε στο μπλέντερ με το ζωμό και το χτυπάμε για να γίνει κρέμα.

Καθαρίζουμε τις καραβίδες αφαιρώντας το κεφάλι από το περίβλημα. Αφαιρούμε και τα πόδια και κόβουμε το κέλυφος στην κοιλιά, αφαιρώντας από μέσα τον πολτό.

Κόβουμε το ψωμί σε κύβους και το ψήνουμε ελαφρά για να γίνει τραγανό. Σερβίρουμε την κρέμα κουνουπιδιού ρίχνοντας μέσα τις γαρίδες και τους κύβους του ψωμιού και πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες262
Πρωτεΐνες ζωικές40,65 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές6,18 γρ.
Υδατάνθρακες9,04 γρ.
Λιπαρά4,25 γρ.
Σάκχαρα0,5 γρ.
Φυτικές ίνες0,4 γρ.