Εκτέλεση συνταγής
Το ασιάγκο είναι ιταλικό τυρί το οποίο παρασκευάζεται από αγελαδινό γάλα. Στο εμπόριο υπάρχει σε δύο τύπους. Το φρέσκο (d'allevo) και το ώριμο (pressato) και χρησιμοποιείται ως επιτραπέζιο και ως τριμμένο. Πρόκειται για τυρί με αρωματική γεύση. Το ώριμο μοιάζει στη γεύση με την Parmigiano-Reggiano, γι' αυτό χρησιμοποιείται και τριμμένο σε ζυμαρικά, σάλτσες, σαλάτες κ.λπ. Το φρέσκο τυρί χρησιμοποιείται περισσότερο για σάντουιτς ή ως συνοδεία πεπονιού.