Ροφήματα κρύα & ζεστά

Ανοιξιάτικος ενεργειακός χυμός, πλούσιος σε βιταμίνες και πρωτεΐνες
Δημοσιεύθηκε: 18/3/2015 - Εμφανίσεις: 4670

Πλένουμε το μήλο, το καθαρίζουμε, το κόβουμε στα τέσσερα και αφαιρούμε τους σπόρους. Στη συνέχεια το βάζουμε στο ποτήρι του ραβδομπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και το πολτοποιούμε. Αν θέλουμε, προσθέτουμε μαζί και πάγο και έπειτα πολτοποιούμε ή προσθέτουμε παγάκια αφού πολτοποιήσουμε. Info: Πρόκειται για ένα smoothie που προσφέρει άφθονη ενέργεια στον οργανισμό, αφού είναι πλούσιο σε βιταμίνες αλλά και πρωτεΐνες και είναι κατάλληλο για την ατονία που έχουμε κάποιες φορές κατά τη διάρκεια της άνοιξης.
Διαβάστε περισσότερα
Κρύο μελισσόχορτο
Δημοσιεύθηκε: 4/8/2014 - Εμφανίσεις: 2057

Σε μία κανάτα του λίτρου βάζουμε το μελισσόχορτο και τη ζάχαρη που θέλουμε και προσθέτουμε βραστό νερό. Ανακατεύουμε καλά για να βραχεί το μελισσόχορτο και να λιώσει η ζάχαρη και το αφήνουμε να βγάλει τα αρώματά του για τουλάχιστον 10 λεπτά. Μετά το σουρώνουμε σε μια άλλη κανάτα ή σε μπουκάλι. Το βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει και σερβίρουμε όταν θέλουμε σε ποτήρι με πάγο.
Διαβάστε περισσότερα
Κρύο πράσινο τσάι
Δημοσιεύθηκε: 4/8/2014 - Εμφανίσεις: 4742

Σε μία κανάτα του λίτρου βάζουμε το τσάι και τη ζάχαρη που θέλουμε και προσθέτουμε νερό το οποίο έχουμε βράσει και το έχουμε φέρει σε θερμοκρασία 80C. Ανακατεύουμε καλά για να βραχεί το τσάι και να λιώσει η ζάχαρη και το αφήνουμε να βγάλει το άρωμά του για 5 λεπτά. Στη συνέχεια το σουρώνουμε σε μια άλλη κανάτα ή μπουκάλι . Το βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει και σερβίρουμε το τσάι όταν θέλουμε σε ποτήρι, προσθέτοντας πάγο και γαρνίρουμε με τις φέτες από το λεμόνι.
Διαβάστε περισσότερα
Λευκή σοκολάτα με καρύδα
Δημοσιεύθηκε: 4/8/2014 - Εμφανίσεις: 3251

Χτυπάμε στο mixer ή στο multi τη σκόνη της λευκής σοκολάτας μαζί με το γάλα και το τρίμμα καρύδας, μέχρι να διαλυθεί η σοκολάτα. Σερβίρουμε σε μεγάλο ποτήρι όπου έχουμε βάλει τον πάγο και προσθέτουμε λίγη τριμμένη καρύδα από πάνω.
Διαβάστε περισσότερα
Κρύα σοκολάτα με Baileys
Δημοσιεύθηκε: 4/8/2014 - Εμφανίσεις: 3869

Χτυπάμε στο mixer ή στο multi τη σκόνη της σοκολάτας μαζί με το γάλα μέχρι να διαλυθεί η σοκολάτα. Σερβίρουμε σε μεγάλο ποτήρι όπου έχουμε βάλει τον πάγο και προσθέτουμε το Baileys.
Διαβάστε περισσότερα
Παγωμένη σοκολάτα
Δημοσιεύθηκε: 4/8/2014 - Εμφανίσεις: 25484

Χτυπάμε στο mixer ή στο multi τη σκόνη της σοκολάτας μαζί με το γάλα μέχρι να διαλυθεί η σοκολάτα. Σερβίρουμε σε μεγάλο ποτήρι όπου έχουμε βάλει τον πάγο.
Διαβάστε περισσότερα
Mocha praline
Δημοσιεύθηκε: 20/3/2014 - Εμφανίσεις: 3635

Σε φλιτζάνι ή ποτήρι χωρητικότητας 200 ml τουλάχιστον βάζουμε τον espresso, το σιρόπι και απογεμίζουμε με τη σοκολάτα που έχουμε ζεστάνει με το γάλα. Στο τέλος, βάζουμε μια ροζέτα σαντιγί από πάνω και ρίχνουμε λίγους τριμμένους ξηρούς καρπούς για τελείωμα.
Διαβάστε περισσότερα
Caramelatte
Δημοσιεύθηκε: 20/3/2014 - Εμφανίσεις: 3193

Σε μεγάλο φλιτζάνι ή ποτήρι χωρητικότητας πάνω από 250ml, ρίχνουμε τον καφέ espresso, μετά βάζουμε το σιρόπι καραμέλας και απογεμίζουμε με το γάλα χτυπημένο στον ατμό.
Διαβάστε περισσότερα
Strawberry steamer
Δημοσιεύθηκε: 20/3/2014 - Εμφανίσεις: 2799

Χτυπάμε το γάλα μαζί με το σιρόπι φράουλας στον ατμό και σερβίρουμε σε mug. Ρίχνουμε λίγη σκόνη σοκολάτας από πάνω για γαρνιτούρα.
Διαβάστε περισσότερα
Ροφήματα, καφέδες και... φλιτζάνια
Δημοσιεύθηκε: 20/3/2014 - Εμφανίσεις: 4040

Η επιλογή του φλιτζανιού, της κούπας ή του ποτηριού για τα ροφήματά μας είναι ιδιαίτερα σημαντική για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί επηρεάζει την γεύση του ροφήματός μας και δεύτερον, γιατί θα ήταν λάθος να φτιάξουμε ένα καταπληκτικό ρόφημα και να το σερβίρουμε σε ένα απλό ποτήρι. Φανταστείτε έναν espresso να μπαίνει σε ένα φλιτζάνι των 12 cl αντί για τα 7 cl που είναι το σωστό ή ακόμη, φανταστείτε έναν cappuccino σε φλιτζάνι των 22 cl αντί των 16 cl που είναι κανονικά. Ο espresso θα έδειχνε φτωχός και ο cappuccino θα ήταν πολύ αδύναμος σε γεύση. Πολλοί επιχειρηματίες ξοδεύουν πολλά χρήματα σε ακριβές και άχρηστες κούπες με μεγαλύτερη χωρητικότητα από την κανονική, για να δώσουν στον πελάτη τους το κάτι παραπάνω, με αποτέλεσμα να δίνουν κάτι χειρότερο. Μερικοί από αυτούς κιόλας, κάνουν και δεύτερο πιο σημαντικό λάθος με το να τσιγκουνεύονται να βάλουν λίγη ποσότητα παραπάνω από το ρόφημα που επιλέγουν. Φανταστείτε μια σοκολάτα με 20 γρ. που πρέπει να φτιαχτεί σε κούπα των 20 cl το πολύ, να φτιάχνεται σε 30 cl. Θα είναι κι αυτή μι
Διαβάστε περισσότερα
Ζεστά ροφήματα (hot beverages)
Δημοσιεύθηκε: 19/3/2014 - Εμφανίσεις: 3138

Ο τρόπος που κάνουμε τα ζεστά special ροφήματα μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε. Άλλες φορές τα αναμειγνύουμε όλα μαζί και άλλες θέλουμε κάτι να έρθει πρώτο στη γεύση και κάτι να έρθει δεύτερο. Υπάρχουν οι κλασικοί τρόποι ανάμειξης, όμως μπορούμε να μπλέξουμε τη ζαχαροπλαστική ή τη μαγειρική και να έχουμε μοναδικά αποτελέσματα. Παρακάτω θα αναφερθούμε στα βασικά βήματα και σε κάποια κλασικά πλέον ροφήματα. Οι τρεις πιο απλές μορφές είναι: Steamer: Η μέθοδος που όλοι ξέρουμε και αναφέρεται στο χτύπημα στον ατμό όλων των υλικών μαζί. Η μορφή αυτή άρχισε με βάση το γάλα, προστέθηκαν σιρόπια γεύσεων κάνοντας το γάλα πιο γευστικό και στη συνέχεια βάλαμε ό,τι μας ερχόταν στο νου. Latte: Είναι το μεγάλο cappuccino ή αλλιώς το πρωινό των Ιταλών. Πρόκειται για μια δόση espresso και άφθονο γάλα, αλλά μπορούμε επίσης να προσθέσουμε σιρόπι γεύσης και να κάνουμε ένα Latte με καραμέλα ή φουντούκι κ.λπ. Λένε ότι αυτό το ρόφημα βγήκε όταν οι μητέρες στην Ιταλία θέλανε να σπάσουν τη μονοτονία του σκέτου γάλακτος
Διαβάστε περισσότερα
Κρύα ροφήματα (cold beverages)
Δημοσιεύθηκε: 19/3/2014 - Εμφανίσεις: 4475

Στα κρύα ροφήματα οι επιλογές που μπορούμε να κάνουμε είναι πάρα πολλές. Για αρχή θα τα χώριζα σε δύο κατηγορίες, σε κρύα και παγωμένα. Δηλαδή σε cold και frozen. Cold: Είναι τα ροφήματα που γίνονται κρύα στο mixer (ελληνιστί-φραπιέρα). Μπορούμε να βάλουμε όλα τα υλικά μέσα στον κάδο του mixer ή σε shaker και να τα χτυπήσουμε για καλύτερο ανακάτεμα. Στην ίδια λογική που κάνουμε το κρύο αφρόγαλα για τα freddo’s μπορούμε να κρατήσουμε το χτύπημα λίγο παραπάνω, με αποτέλεσμα να έχουμε πιο κρεμώδη υφή, αν βέβαια μέσα στα υλικά μας έχουμε και γάλα. Συνήθως χτυπάμε τα υλικά με πάγο και μετά σουρώνουμε σε ποτήρι με πάγο. Frozen: Στα frozen ροφήματα βάζουμε τα υλικά μας στο blender μαζί με πάγο και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να σπάσει. Μπορούμε να τα κάνουμε σε μορφή γρανίτας ή smooth, ανάλογα με τα υλικά που επιλέξαμε. Το πλεονέκτημα του blender είναι πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διάφορα σκληρά υλικά κάνοντας απίθανους συνδυασμούς, που δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Μερικά από τα υλικά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είναι
Διαβάστε περισσότερα