Αρχική σελίδα ▸ Coffee corner ▸ Ροφήματα, καφέδες και... φλιτζάνια
Coffee corner:
|
Δημοσιεύθηκε: 20/3/2014 - Αποστολέας: Χρήστος Μανουσίδης - Εμφανίσεις: 4350 |
![]() ![]() |

Η επιλογή του φλιτζανιού, της κούπας ή του ποτηριού για τα ροφήματά μας είναι ιδιαίτερα σημαντική για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί επηρεάζει την γεύση του ροφήματός μας και δεύτερον, γιατί θα ήταν λάθος να φτιάξουμε ένα καταπληκτικό ρόφημα και να το σερβίρουμε σε ένα απλό ποτήρι.
Φανταστείτε έναν espresso να μπαίνει σε ένα φλιτζάνι των 12 cl αντί για τα 7 cl που είναι το σωστό ή ακόμη, φανταστείτε έναν cappuccino σε φλιτζάνι των 22 cl αντί των 16 cl που είναι κανονικά. Ο espresso θα έδειχνε φτωχός και ο cappuccino θα ήταν πολύ αδύναμος σε γεύση.
Πολλοί επιχειρηματίες ξοδεύουν πολλά χρήματα σε ακριβές και άχρηστες κούπες με μεγαλύτερη χωρητικότητα από την κανονική, για να δώσουν στον πελάτη τους το κάτι παραπάνω, με αποτέλεσμα να δίνουν κάτι χειρότερο. Μερικοί από αυτούς κιόλας, κάνουν και δεύτερο πιο σημαντικό λάθος με το να τσιγκουνεύονται να βάλουν λίγη ποσότητα παραπάνω από το ρόφημα που επιλέγουν.
Φανταστείτε μια σοκολάτα με 20 γρ. που πρέπει να φτιαχτεί σε κούπα των 20 cl το πολύ, να φτιάχνεται σε 30 cl. Θα είναι κι αυτή μια φτωχή σε γεύση και σώμα σοκολάτα, που πιο πολύ θα διώξει τους πελάτες παρά θα φέρει καινούργιους.
Ειδικά για τις συνταγές που φτιάχνετε θα πρέπει να τις βάζετε στο σωστό φλιτζάνι. Το λίγο περισσότερο γάλα ή σιρόπι ή σοκολάτα που θα χρειαστείτε, είναι ικανό να αλλάξει τελείως τον χαρακτήρα και τη γεύση του ροφήματός σας.
Κατηγορίες
- Εποχιακά ειδικά μενού
- Πρωινό
- Σάλτσες & ζωμοί
- Ορεκτικά
- Σούπες
- Ζυμαρικά
- Φρέσκα ζυμαρικά
- Ρύζι & ριζότο
- Κρέας
- Κοτόπουλο & πουλερικά
- Ψάρια & θαλασσινά
- Slow cooking - Cocotte
- Όσπρια & λαχανικά
- Σαλάτες
- Vegetarian
- Ζυμωτά & πίτσα
- Γλυκά
- Κοκτέιλ κρύα & ζεστά
- Παραδοσιακά λικέρ
- Ροφήματα κρύα & ζεστά
- Coffee corner
- Σιρόπια
