Food & Fashion

YOU ARE NOT A SKETCH CAMPAIGNΤι σχέση έχει η μόδα με το φαγητό και το φαγητό με τη μόδα;


Η επικράτηση του ανορεξικού προτύπου στις πασαρέλες τη δεκαετία του ’90, αποξένωσε ακόμη περισσότερο αυτούς τους, ούτως ή άλλως, εκ πρώτης όψεως ασύνδετους χώρους.


Χρειάστηκαν σχεδόν δεκαπέντε χρόνια μέχρι να φανούν οι πρώτες οργανωμένες προσπάθειες γεφύρωσης του χάσματος, μέσα από καμπάνιες απενοχοποίησης του φαγητού και αντικατάστασης της θερμιδοφοβίας από το δόγμα της ισορροπημένης διατροφής. Καμπάνιες που πιθανότατα θα είχαν χαθεί στα τάρταρα, αν δεν είχαν συχνά πρωτοστάτες σε αυτήν την προσπάθεια πρώην μοντέλα, χρόνια θύματα της αφαγίας.


Η Kate Moss σόκαρε πριν λίγα χρόνια όταν αποκάλυψε ότι ένα από τα motto της ως μοντέλο ήταν το «Nothing tastes as good as skinny feels» («τίποτα δεν είναι τόσο νόστιμο όσο η αίσθηση ότι είσαι αδύνατη»), προσθέτοντας ότι «πάντα προσπαθείς να το θυμάσαι, αλλά ποτέ δεν πιάνει». Για κακή της τύχη, τα ΜΜΕ απομόνωσαν μόνο την πρώτη φράση της δήλωσης, η οποία τελικά της γύρισε μπούμερανγκ, καθώς οι γυναίκες σήμερα φαίνεται να έχουν συνειδητοποιήσει ότι η απόλαυση του φαγητού δεν αποτελεί εμπόδιο στην καλή εμφάνιση που προστάζει ο κόσμος της μόδας.


Για την ακρίβεια, το φαγητό και η μόδα έχουν περισσότερα κοινά παρά διαχωριστικά στοιχεία. Μέσα από το Food and Fashion, θα διαπιστώσουμε πώς η μόδα –ως τέχνη που μιμείται τη ζωή και τις επιθυμίες της– εμπνέεται πολλές φορές από την κουζίνα και τα υλικά της, αλλά και πώς στην gourmet μαγειρική ενθαρρύνεται η τάση, η ευχάριστη γεύση να συνδυάζεται με την άψογη αισθητική όψη ενός πιάτου –ασπαζόμενη προφανώς την άποψη ότι όσο περισσότερες αισθήσεις συμμετέχουν, τόσο μεγαλύτερη η γαστρονομική τέρψη.



Φραουλένια vintage πολυτέλεια
Δημοσιεύθηκε: 14/10/2015 - Εμφανίσεις: 2314

Γράφει η Πόλα Τσώνη www.paulatrendsets.com Το πρώτο food & fashion editorial της σεζόν είναι εμπνευσμένο από την πασαρέλα του Ισπανού σχεδιαστή μόδας Ion Fiz για την κολεξιόν του LE PRÉSAGE Άνοιξη-Καλοκαίρι 2016, όπως παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι. Ανακαλύψτε εκ νέου τις vintage πλισέ φούστες και τα ρομαντικά πουκάμισα που κρατάτε φυλαγμένα στις ντουλάπες σας, συνδυάστε τα με την μοντέρνα τόλμη του mix'n'match και καλέστε τις φίλες σας για ένα απολαυστικό strawberry steamer που θα σερβίρετε σε όμορφα παστέλ σερβίτσια από πορσελάνη και τα καλά σας ασημικά. Μοτίβα ζωηρά και πολύχρωμα αλλά με ρετρό ρομαντισμό, θηλυκότητα κι ευαισθησία, όπως η ντελικάτη γεύση της φράουλας με γάλα και σοκολάτα στην ξεχωριστή αυτή συνταγή. Το εκλπηκτικό μακιγιάζ της φωτογραφίας έγινε με προϊόντα Revlon και τα μαλλιά επιμελήθηκε ο hair stylist Mikel Luzea. Recipe: Strawberry Steamer by Giorgio Spanakis Fashion: Ion Fiz LE PRÉSAGE Spring Summer 2016 Photography: Foto Ugo Camera Editorial: Paula Ts
Διαβάστε περισσότερα
Τα κοκτέιλ του Κόμη Negroni
Δημοσιεύθηκε: 28/12/2014 - Εμφανίσεις: 3379

Γράφει η Πόλα Τσώνη Φλωρεντία, 1919. Ο Ιταλός Κόμης Camillo Negroni, μόλις έχει επιστρέψει από την Αγγλία, επισκέπτεται το αγαπημένο του στέκι, το αριστοκρατικό Caffè Casoni. Έχει βαρεθεί όμως το συνηθισμένο του κοκτέιλ Americano, και ζητάει από τον μπάρμαν Fosco Scarselli να φτιάξει τη συνταγή με τζιν αντί για σόδα. Η παραλλαγή έγινε ανάρπαστη καθώς ολοένα περισσότεροι θαμώνες του Caffè ζητούσαν να απολαύσουν «το Americano του Κόμη Negroni» - το οποίο σύντομα αποτέλεσε μόνο του ένα νέο, αυτόνομο κοκτέιλ, με το όνομα του εφευρέτη του: Negroni. [caption id="attachment_7500" align="alignleft" width="350"] Φωτογραφία 2[/caption] 95 χρόνια μετά, στο συλλεκτικό ημερολόγιο για το 2015, το Campari γιορτάζει την επιτυχημένη πορεία του Negroni ως ένα από τα πιο γνωστά κοκτέιλ παγκοσμίως, και ντύνει τη Γαλλο-Σουηδή ηθοποιό Eva Green όχι μόνο στη μόδα της εποχής του Κόμη, αλλά και στη μόδα του 1972 – τότε, όταν ένας άλλος Ιταλός μπάρμαν, ο Mirko Stocchetto, έγραψε τη δική του ιστορία επινοώντας κατά λάθος την παραλλαγή Negroni Sba
Διαβάστε περισσότερα
Layering για όλες τις αισθήσεις
Δημοσιεύθηκε: 23/12/2014 - Εμφανίσεις: 3248

Γράφει η Πόλα Τσώνη Μία από τις πιο δημοφιλείς στιλιστικές προσεγγίσεις, η τέχνη του layering, με τις αναπάντεχες εναλλαγές χρωμάτων και υφής που αποκαλύπτονται διαδοχικά, αποκτά υπόσταση και στην υψηλή μαγειρική. «Σκληρές» γεύσεις, όπως το χοιρινό και το μαύρο πιπέρι, συναντούν τη ζεστασιά της ζάχαρης, του μελιού από κάστανο, του κόκκινου κρασιού, και «παντρεύονται» με τις ευλογίες εκλεπτυσμένων αρωματικών βοτάνων όπως ο μάραθος και το φασκόμηλο: ένα κοκτέιλ layering για όλες τις αισθήσεις. Fashion: IRFE, Paris Fashion Week Fall/Winter 2014-2015 (Photo by Victor Boyko/Getty Images) Συνταγή: Χοιρινό φιλέτο με γλάσο κόκκινου κρασιού by Giorgio Spanakis  
Διαβάστε περισσότερα
Το βαθύ κόκκινο των γιορτών
Δημοσιεύθηκε: 9/12/2014 - Εμφανίσεις: 3297

Γράφει η Πόλα Τσώνη Απροκάλυπτα εκδηλωτικό, το κόκκινο χρώμα έχει ταυτιστεί με τις στιγμές εκείνες που δεν μπορούμε –και δε θέλουμε!– να κρύψουμε τη χαρά και την ευδαιμονία μας. Η «φλυαρία» του κόκκινου εκφράζει αναπόφευκτα μία αφθονία προκλητική και πολυεπίπεδη, καθιστώντας το ως το κατ’ εξοχήν κατάλληλο χρώμα για κάθε ευτυχή περίσταση και γιορτή. Εκμεταλλευτείτε το πάθος του κόκκινου κι απογειώστε το όποιο celebration σας, προσθέτοντας στο εορταστικό σας μενού αυτό το πιάτο που εκρήγνυται από τον πλούτο των γεύσεων: λευκό κρασί, δυόσμος και παρμεζάνα, δένουν με τη γλύκα από το παντζάρι, που θα δώσει στο ριζότο σας το βαθύ κόκκινο χρώμα που αρμόζει στις λαμπρότερες γιορτές. Fashion: Lady Cacahuete, Madrid Fashion Week Fall/Winter 2014-15 Συνταγή: Ριζότο παντζαριού, με δυόσμο και σάλτσα Parmigiano-Reggianο by Giorgio Spanakis  
Διαβάστε περισσότερα
Tea time
Δημοσιεύθηκε: 1/12/2014 - Εμφανίσεις: 3627

Γράφει η Πόλα Τσώνη Το British Fashion Council, ο περίφημος σχεδιαστής καπέλων Stephen Jones και οι πορσελάνες Wedgewood υπέβαλαν τα ανερχόμενα ταλέντα στον χώρο του millinery σε μία ασυνήθιστη δοκιμασία: να σχεδιάσουν ένα πρωτότυπο «καπέλο» για τσαγιερό.     Η ιεροτελεστία του βρετανικού afternoon tea περιλαμβάνει απαραίτητα, στην πιο παραδοσιακή μορφή της, και το tea cosy -ένα συνήθως πλεκτό «σκουφί» το οποίο φοριέται στο τσαγιερό για να κρατήσει για περισσότερη ώρα ζεστό το περιεχόμενο. Η πρόκληση γα τους νέους σχεδιαστές καπέλων ήταν να δουν το tea cosy υπό νέο πρίσμα και να δημιουργήσουν υψηλής αισθητικής «καπέλα» για τα τσαγιερό της Wedgewood. Οι Awon Golding, Emma Yeo, Keely Hunter και Lizzie McQuade, επισκέφθηκαν το εργοστάσιο της εταιρίας στο Barlaston του Stoke on Trent κι αφού απέκτησαν πρόσβαση στα μυστικά αρχεία με τα σχέδια της Wedgewood, σχεδίασαν τέσσερα μοναδικά πρωτότυπα tea cosies, τα οποία είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν όσοι επισκέφθηκαν την έκθεση καπέλων Headonism στην Εβδομάδα Μό
Διαβάστε περισσότερα
Lemon fresh n. 1: Η ιστορία
Δημοσιεύθηκε: 23/5/2014 - Εμφανίσεις: 4870

Γράφει η Πόλα Τσώνη Αυτόν το μήνα, θα μιλήσουμε για φρούτα! Κι αυτό, γιατί τα φρούτα του καλοκαιριού πολύ συχνά πρωταγωνιστούν στα prints της καλοκαιρινής μόδας. Το πιο… couture φρούτο μπορούμε άνετα να πούμε ότι δεν είναι άλλο από το λεμόνι, καθώς το έχουμε δει άπειρες φορές στις πασαρέλες των μεγαλύτερων οίκων μόδας την τελευταία πενταετία. Φυσικά, το πιο θρυλικό lemon print στο πρόσφατο ready-to-wear ήταν αυτό της Stella McCartney το 2011. Ακολούθησαν οι Moschino Cheap & Chic και οι Dolce & Gabbana, ενώ φέτος είναι η σειρά της Kate Spade να εμπνευστεί από το έντονο κίτρινο και τη δροσιά του λεμονιού για ρούχα και αξεσουάρ. Μπείτε στο κλίμα με την τέλεια λεμονόπιτα by Giorgio Spanakis και ετοιμαστείτε για το Lemon fresh n.2 που ακολουθεί και… θα σας ξεσηκώσει!   [caption id="attachment_6187" align="alignleft" width="241"] Moschino Cheap & Chic Spring Summer 2011[/caption] [caption id="attachment_6186" align="alignleft" width="252"] Dolce & Gabbana Spring Summer 2013[/caption]  
Διαβάστε περισσότερα
Το περήφανο κόκκινο του Πάσχα
Δημοσιεύθηκε: 16/4/2014 - Εμφανίσεις: 4387

Γράφει η Πόλα Τσώνη Ντελικάτα, φινετσάτα, σπάνια. Τα κόκκινα γεμιστά cookies by Giorgio Spanakis είναι μια συνταγή που συνδυάζει το αισιόδοξο και λαμπερό κόκκινο του Πάσχα, με μια εκλεπτυσμένη γλυκιά συνταγή που αξίζει να κρατήσετε για ιδιαίτερες περιστάσεις και ξεχωριστούς καλεσμένους. Η μαλακή κόκκινη ζύμη με την εύθραυστη υφή συνδυάζεται ιδανικά με την ανάλαφρη γέμιση του mascarpone -όπως το μετάξι «δένει» αρμονικά με τα ολόλευκα φτερά σε αυτό το εντυπωσιακό βραδινό φόρεμα της σχεδιάστριας Silvia Terziu, σε μια φωτογράφιση με αέρα αυτοκρατορικό στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη.  
Διαβάστε περισσότερα
Η άνοιξη είναι εδώ
Δημοσιεύθηκε: 22/3/2014 - Εμφανίσεις: 4731

Η εαρινή ισημερία σήμανε και επισήμως τον ερχομό της άνοιξης! Είναι η στιγμή που μας καλεί να ανοίξουμε την καρδιά μας και τις αισθήσεις μας στο φως και στα χρώματα. Αφεθείτε στα αρώματα των λουλουδιών και στο δροσερό αεράκι και υποδεχθείτε την άνοιξη με αέρινα υφάσματα που ανεμίζουν σε ανάλαφρες πτυχώσεις, δαντέλες και ροζ παστέλ σαν τα πέταλα του τριαντάφυλλου. Απολαύστε τις ανοιξιάτικες μέρες σας με ένα αρωματικό κοκτέιλ Esmeralda που θα στολίσετε με δροσιστικά λουλουδάτα παγάκια. Designer: Jeanny Ang - Ινδονησία Συνταγή: Κοκτέιλ Esmeralda by Giorgio Spanakis
Διαβάστε περισσότερα
Παπούτσια για λιχούδες ν. 2
Δημοσιεύθηκε: 24/2/2014 - Εμφανίσεις: 5553

H Σέρβα σχεδιάστρια Belma Arnautovic ξαναχτυπά! Τα παπούτσια για λιχούδες ν. 2 είναι αυτά τα όμορφα λευκά μποτάκια με τακούνια από πολύχρωμες καραμέλες - τσιχλόφουσκες. Σχεδιαστικά και στιλικά, πολύ πιο κομψά από την πρώτη της απόπειρα που σας παρουσιάσαμε πριν λίγο καιρό στο i-food.gr! Θα τα τολμήσετε;            
Διαβάστε περισσότερα
Ασυνήθιστος πρωταγωνιστής
Δημοσιεύθηκε: 24/2/2014 - Εμφανίσεις: 4679

Μια ζωή Β’ ρόλοι. Tόσο ως χρώμα όσο και ως λαχανικό, το carrot δεν έχει συνηθίσει να είναι ποτέ πρωταγωνιστής. Μόνο γαρνιτούρα. Έτσι, αποφασίσαμε σήμερα, στην εκπνοή της χειμωνιάτικης σεζόν, να του δώσουμε την ευκαιρία να αναδείξει τις ικανότητές του και σε έναν πρώτο ρόλο, με αφορμή ένα χειμωνιάτικο ‘70s εμπριμέ της σειράς MARC by Marc Jacobs, με φόντο καροτί. Αφήσαμε το carrot να πρωταγωνιστήσει και στην κουζίνα, χάρη στην υψηλή διατροφική του αξία και την πλούσια αλλά διαφορετική γεύση που θα σας ξαφνιάσει ευχάριστα. Designer: MARC by Marc Jacobs Συνταγή: Flan καρότου από τον Giorgio Spanakis
Διαβάστε περισσότερα
Stylish Valentine
Δημοσιεύθηκε: 12/2/2014 - Εμφανίσεις: 4848

Γλυκό, αλλά όχι λιγωτικό! Παθιασμένο, αλλά όχι ασυγκράτητο! Η συνταγή για το savoir faire του Αγίου Βαλεντίνου είναι ίδια και για το ντύσιμο και για το φαγητό. Η πιο αγαπησιάρικη κολεξιόν της νέας χρονιάς έρχεται με τον τίτλο Be Mine από τη Stella McCartney και συνδυάζεται άψογα με τις φινετσάτες συνταγές του i-food.gr, με κυρίαρχο το κόκκινο του πάθους και του έρωτα. Charmayne dress, Stella McCartney Resort 2014 Cheese cake με ανθότυρο, λευκή σοκολάτα και κόκκινες βανίλιες  i-food.gr by Giorgio Spanakis  Aubine dress, Stella McCartney Resort 2014 Μους σαμπάνιας με σος φράουλας  i-food.gr by Giorgio Spanakis
Διαβάστε περισσότερα
Black and Gold
Δημοσιεύθηκε: 29/1/2014 - Εμφανίσεις: 4642

Σχεδιαστής: Ralph Lauren Συνταγή: Ριζότο bicolore με μελάνι σουπιάς και σαφράν, με σουπιές confit Ο συνδυασμός μαύρου και χρυσού στη μόδα είναι συνυφασμένος με την πιο αριστοκρατική και φινετσάτη έκφραση της πολυτέλειας. Συγκρατημένα επιδεικτικός αλλά απροκάλυπτα απρόσιτος, όπως αρμόζει στο κύρος του πλούτου και την κουλτούρα της ελίτ. Εξίσου πλούσιο και εκλεκτικό, το δίχρωμο ριζότο που «παντρεύει» τις εκλεπτυσμένες γεύσεις του μελανιού της σουπιάς με το σαφράν, αυτούς τους δυο πραγματικά πολύτιμους διατροφικούς και γαστρονομικούς θησαυρούς της φύσης. Δείτε τη συνταγή αποκλειστικά από τον chef Giorgio Spanakis εδώ.  
Διαβάστε περισσότερα
Παπούτσια για λιχούδες ν. 1
Δημοσιεύθηκε: 15/1/2014 - Εμφανίσεις: 5331

Αγαπητοί κι αγαπητές μου, σήμερα έχουμε την τιμή να σας παρουσιάσουμε τα παπούτσια που θα ζήλευε ο Willy Wonka –καλέ ναι, αυτός από τον Τσάρλι, με το Εργοστάσιο Σοκολάτας. Είναι μία επινόηση της Σέρβας σχεδιάστριας Belma Arnautovic, που έλαβε μάλιστα τα εύσημα από την Ακαδημία Καλών Τεχνών του Σεράγεβο. Δε μιλάμε για απλά παπούτσια λοιπόν, μιλάμε για τέχνη. Κι αν η κοιλίτσα γουργουρίζει, τρως και μία καραμελίτσα. Αμέ! Η ιδέα προήλθε από τα παιδικά παραμύθια με ονειροχώρες από ζαχαρωτά, που τρώγονται, λέει η καλλιτέχνις. Επιμένει μάλιστα ότι το συγκεκριμένο της σχέδιο, είναι πολύ καθημερινό, πρακτικό κι ευκολοφόρετο. Ο.K.…
Διαβάστε περισσότερα
Beauty Trend: Candy Cane nails
Δημοσιεύθηκε: 31/12/2013 - Εμφανίσεις: 4917

Ένα beauty trend που επανέρχεται στη μόδα κάθε χρόνο στις γιορτές, είναι τα Candy Cane nails, που θυμίζουν τα δίχρωμα ριγέ ζαχαρωτά μπαστουνάκια των Χριστουγέννων. Οι ρίγες μπορεί να είναι λιγότερο ή περισσότερο λεπτές, ομοιόμορφες μεταξύ τους ή σε διαφορετικό πάχος, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες. Η βάση είναι ένα ματ λευκό και το κόκκινο από πάνω μπορεί να είναι είτε ματ είτε κάτι πιο φανταχτερό και εορταστικό, ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλουμε να πετύχουμε. Εμείς προτείνουμε μία ενδιαφέρουσα παραλλαγή των Candy Cane nails, βασισμένη στο συλλεκτικό σετ μανόν της Butter London με τίτλο Sugar and Spice (Ζάχαρη και Μπαχαρικά). Το Sugar and Spice Holiday Duo περιλαμβάνει ένα φλογερό αλλά ματ κόκκινο βερνίκι νυχιών (Saucy Jack) και ένα αδιαφανές χρυσό βερνίκι με γκλίτερ (West End Wonderland) που μπορεί να αντικαταστήσει τις λευκές ρίγες του κλασικού Candy Cane, για ένα πιο «ζεστό» και πικάντικο χρωματικό αποτέλεσμα. Καλή χρονιά!
Διαβάστε περισσότερα
Γεύσεις γιορτών
Δημοσιεύθηκε: 20/12/2013 - Εμφανίσεις: 5363

Τι γεύση έχουν τα δικά σας Χριστούγεννα; Μπορεί μια γεύση να είναι και οπτική; Στο i-food.gr μας αρέσει να πειραματιζόμαστε δημιουργικά εντός και εκτός κουζίνας κι έτσι σήμερα, με αφορμή τα γλυκά των Χριστουγέννων, αποφασίσαμε να εξερευνήσουμε τα όρια ανάμεσα στην όραση, τη γεύση και την αφή. Αναζητήσαμε μέσα από δεκάδες catwalks τη fashion αντιστοιχία τεσσάρων κλασικών χριστουγεννιάτικων γλυκών από διάφορες περιοχές της Ευρώπης, με στόχο να βρούμε σύνολα που να θυμίζουν τόσο την όψη όσο και τη γεύση και την υφή παραδοσιακών εδεσμάτων που όλοι γνωρίζουμε κι αγαπάμε. Για καθένα από αυτά «κατασκευάσαμε» μια ανάμνηση πολυαισθητηριακή και πολυεπίπεδη, πιστή στον χαρακτήρα και στα χαρακτηριστικά τους. Τι λέτε… τα καταφέραμε;                             Συνταγή: Ελλάδα – Κουραμπιέδες Πλούσιες στρώσεις από χιονάτη ζάχαρη άχνη κρύβουν την αφράτη ζύμη. Designer: Anna Sui Ριχτές φόρμες και απαλές μάλλινες υφές σε
Διαβάστε περισσότερα
Je voudrais…
Δημοσιεύθηκε: 22/11/2013 - Εμφανίσεις: 5347

Μοιάζει λίγο με το «ας φάνε παντεσπάνι» της Μαρίας Αντουανέτας. Το μήνυμα του ανατρεπτικού fashion film της Ιταλο-Ολλανδέζας στιλίστριας Maite Catti για τον Οίκο κοσμημάτων MAWI είναι όμως καθ’ όλα αλληγορικό. Η Catti, με το film αυτό, θέλει να παρουσιάσει στους θεατές της τον απόλυτο πειρασμό: «gourmet πιάτα γαρνιρισμένα με πανάκριβα κοσμήματα, σερβίρονται σε μία φινετσάτη καλλονή με ακόρεστη όρεξη για τη μόδα, μια πείνα που απεικονίζεται σε ένα ατέλειωτο δείπνο όπου κοσμήματα και φαγητά μπλέκονται σε έναν πειρασμό που είναι αδύνατο να του αντισταθείς» To film παρουσιάστηκε σε εκθέσεις στο Λονδίνο και στην Ουτρέχτη, κερδίζοντας εύσημα από τον παγκοσμίου φήμης φωτογράφο μόδας, Rankin. Je voudrais Director: Maite Catti Featuring: Jeske Noordergraaf @ Max Models, Sebastian Kox, Jewellery by MAWI: Heiress collection, Camera: Sanne van Rossum, Editor: Leonie Hoever, Make-up and hair: Corinne van der Heijden, Stylist: Maite Catti, Stylist’s assistant: Marieke Poortman, Gaffer: Jair Mahazri, Electrician: Daan Bukman, Grad
Διαβάστε περισσότερα
Παγωτό… γοβάκι
Δημοσιεύθηκε: 9/11/2013 - Εμφανίσεις: 7597

  Γνώρισα την Anna Barlow από τις εκθέσεις της στην Bicha Gallery στο Λονδίνο. Τα γλυπτά της, που απεικονίζουν παγωτά με συγκλονιστική ρεαλιστικότητα, της χάρισαν πολύ σύντομα φήμη και δημοσιότητα, δίνοντάς της περίοπτη θέση στις σελίδες μεγάλων περιοδικών μόδας και στις ατζέντες των curators.   Ως αυθεντική καλλιτέχνης όμως, η Anna θέλησε να ξεπεράσει ακόμη περισσότερο τον εαυτό της, όταν της πρότειναν να συμμετέχει με τα παγωτά-γλυπτά της στην έκθεση Deception: Ceramics and Imitation (Εξαπάτηση: Κεραμικά και Μίμηση) στο Victoria and Albert Museum στο Λονδίνο.     Συνδυάζοντας τα διάσημα παγωτά της με την αγάπη της για τη μόδα, η Anna Barlow δημιούργησε γοβάκια που… λιώνεις για να τα αποκτήσεις! Θαυμάστε τα στο V&A μέχρι τον Μάρτιο του 2014.
Διαβάστε περισσότερα
Ο μαγικός κόσμος της Jade
Δημοσιεύθηκε: 9/11/2013 - Εμφανίσεις: 5632

Η Βραζιλιάνα σχεδιάστρια Hermione de Paula δημιούργησε φέτος μία μαγική πόλη, αναμειγνύοντας τη μόδα με αγαπημένες… γεύσεις, σε μία πανδαισία χρωμάτων και αισθήσεων. Όταν τα έντονα χρώματα και τα γνώριμα σχήματα κερδίζουν το βλέμμα σου, συναντούν την πολυτελή αφή των υφασμάτων και σου φέρνουν στο νου τις γεύσεις που αγαπάς τόσο έντονα, ώστε μπορείς σχεδόν να τις γευτείς, τότε βρίσκεσαι κι εσύ στη Μαγική Πόλη της Jade (“Jade’s Magicopolis”). Στην πόλη αυτή, τα λουλούδια ανθίζουν και βγάζουν από μέσα τους αντί για καρπούς, λαχταριστά παγωτά, ενώ τα γευστικά κοκτέιλ με τις πολύχρωμες ομπρελίτσες και τα καλαμάκια τους γίνονται όμορφοι φιόγκοι κι εξωτικοί ανθοί. “Η κολεξιόν υπάρχει ως μία ονειρική κατάσταση αναμνήσεων, χρωμάτων και σουρεαλιστικών επεισοδίων, που όλα συνθέτουν ένα μαγικό ταξίδι. Η αισθητηριακή και παραισθησιακή εξερεύνηση, προσδίδει σουρεαλισμό στα σχήματα και τις στάμπες”, λέει η σχεδιάστρια, καταλήγοντας ότι το μήνυμα της κολεξιόν είναι ότι τα φαινόμενα απατούν και οι αισθήσεις μπορεί να μας ξεγελάσουν επικί
Διαβάστε περισσότερα
Φόρεσε κι εσύ ένα… cupcake!
Δημοσιεύθηκε: 9/11/2013 - Εμφανίσεις: 5388

Φράουλες, σαντιγί, μέχρι και πουράκια! Τα cupcakes των Now Voyager τα έχουν όλα, εκτός από θερμίδες! Η Felicity και η Jess έχουν δύο αδυναμίες: τα χρωματιστά γλυκά και τη μόδα! Κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα για τα πιo λαχταριστά head pieces, που έχουν γίνει ανάρπαστα στην Αγγλία! Για ένα ολοκληρωμένο vintage look, χτενίστε τα μαλλιά σας σε “Victory Rolls”: Τυλίγετε μία τούφα από τα μαλλιά σας γύρω από τον δείκτη και τον μέσο του χεριού σας, με κατεύθυνση προς το κεφάλι σας και στερεώνετε το «ρολό» με κλιπς.       Επαναλάβετε φτιάχνοντας όσα «ρολά» θέλετε. Μπορείτε να αφήσετε τα μαλλιά σας κάτω μισά-μισά ή να δημιουργήσετε ένα ωραίο up-do από Victory Rolls, όπως στη φωτογραφία.       Ολοκληρώστε το look, προσγειώνοντας το cupcake ανάμεσα στα Victory Rolls σας! Voilà!
Διαβάστε περισσότερα
Δαγκώστε τα με στιλ
Δημοσιεύθηκε: 9/11/2013 - Εμφανίσεις: 5965

Η Lorraine Pascale είναι πρώην top model που εγκατέλειψε την πασαρέλα για να ανοίξει μαγαζί με cupcakes. Η ίδια αφηγείται στην ιστοσελίδα της πώς, λίγα χρόνια πριν, σε μία επίδειξη μόδας στο Παρίσι κι ενώ βρισκόταν στην πασαρέλα για το φινάλε με τις συναδέλφους της Naomi Campbell και Kate Moss, ένιωσε το στομάχι της να γουργουρίζει από την πείνα και συνειδητοποίησε ότι αρκετά είχε στερήσει τη ζωή της από τη γεύση και το φαγητό… Κατέβηκε, λοιπόν, για τελευταία φορά από την πασαρέλα και γράφτηκε σε μια σχολή ζαχαροπλαστικής. Λίγους μήνες μετά, το “The Cupcake Bakehouse” άνοιγε τις πόρτες του στο πολυπολιτισμικό Covent Garden, κερδίζοντας φανατικούς θαυμαστές χάρη στην ανάλαφρη τσαχπινιά των cupcakes της Lorraine. Αδυνατώντας να διαγράψει εξ ολοκλήρου το fashionable παρελθόν της βλέπετε, η Lorraine δεν μπορούσε παρά να στολίζει τα cupcakes της με γόβες, φορέματα, τσαντάκια, ζαχαρωτές πέρλες και άφθονο glitter. Καθόλου άδικα, θεωρούνται τα πιο fashionable cupcakes στον κόσμο!
Διαβάστε περισσότερα
Σκέτη γλύκα...
Δημοσιεύθηκε: 8/11/2013 - Εμφανίσεις: 5286

Τα διάφανα παστέλ χρώματα των ζαχαρωτών με τις εύθραυστες υφές τους έχουν εμπνεύσει πολλάκις τον κόσμο της μόδας. Μια εναλλακτική μπουτίκ στο Λονδίνο, όμως, εμπνέεται διαρκώς από τα «απαγορευμένα» γλυκά, σε πείσμα της σύγχρονης «μόδας» της θερμιδοφοβίας. Το ντεκόρ  της Dolly Dare στο Spitafields έχει ως κεντρικό στοιχείο τα ρομαντικά ζαχαρωτά παλαιού τύπου: ροζ και λευκά, πολύχρωμα, ανεπαίσθητα γυαλιστερά, με χρωματιστές ρίγες, παιχνιδιάρικες διχρωμίες και άρωμα τσιχλόφουσκας ή τριαντάφυλλου. Δεκάδες βάζα με ζαχαρωτά, ευλαβικά τακτοποιημένα σε ράφια που φτάνουν μέχρι την οροφή και παρεμβάλλονται ανάμεσα σε καμπυλόγραμμες ράγες με ρούχα, θυμίζουν περασμένες εποχές και μία απενοχοποιημένη αθωότητα η οποία ταιριάζει απόλυτα με τη δαντέλα, τα βολάν και το γκλίτερ που κοσμούν τα νοσταλγικά ρετρό φορέματα της Dolly Dare. Όπως αυτά στις φωτογραφίες, που κάνουν το μοντέλο να μοιάζει σαν να βγήκε κι αυτή από το βάζο. Με μια αδιόρατη γλύκα, μια εύθραυστη υφή κι ένα άρωμα τσιχλόφουσκας ή τριαντάφυλλου.
Διαβάστε περισσότερα
Μαγειρεύοντας με ψηλοτάκουνα
Δημοσιεύθηκε: 7/11/2013 - Εμφανίσεις: 5067

Οι Βρετανίδες TV stars Sasha Parker και Korin Nolan δεν ξέρουν να ακροβατούν μόνο πάνω στα αγαπημένα τους ψηλοτάκουνα, διασχίζοντας πλατό και πασαρέλες. Ξέρουν ακόμη καλύτερα να ακροβατούν ανάμεσα στο ρόλο της συζύγου και μητέρας και στο ρόλο του style icon, χωρίς να χάνουν ίχνος από την κομψότητα και τη χάρη που τις διακρίνουν. Όταν, κάποια στιγμή, μπήκαν στη ζωή τους οι οικογενειακές υποχρεώσεις, οι δύο φίλες σκέφτηκαν να συγκεντρώσουν τη μοντέρνα μαγειρική τους σοφία σε ένα ανάλαφρο βιβλίο συνταγών που θα έλυνε τα χέρια σε άλλες στιλάτες συζύγους και μαμάδες –και όχι μόνον. Μέσα από εύκολες και γρήγορες συνταγές, διατροφικά ισορροπημένες, από βολικά σουφλέ για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι μέχρι ρομαντικά δείπνα ή finger food και έξυπνα σφηνάκια για κοκτέιλ πάρτι, η Sasha και η Korin δείχνουν στις fashionistas της κουζίνας πώς να σκαρώσουν απίθανα μενού με απλά υλικά και κοσμοπολίτικη διάθεση, χωρίς να θυσιάσουν την κοινωνική τους ζωή. Για να χαρείς την περίσταση, όχι να ξεθεωθείς στο μαγείρεμα: “How to cook in high h
Διαβάστε περισσότερα