Αρχική σελίδαFood & Fashion ▸ Tea time

Food & Fashion:
Tea time

Δημοσιεύθηκε: 1/12/2014 - Εμφανίσεις: 4274




Γράφει η Πόλα Τσώνη

Το British Fashion Council, ο περίφημος σχεδιαστής καπέλων Stephen Jones και οι πορσελάνες Wedgewood υπέβαλαν τα ανερχόμενα ταλέντα στον χώρο του millinery σε μία ασυνήθιστη δοκιμασία: να σχεδιάσουν ένα πρωτότυπο «καπέλο» για τσαγιερό.

HEADONISM Project Tea Cosy Keely Hunter Millinery


 

 

Η ιεροτελεστία του βρετανικού afternoon tea περιλαμβάνει απαραίτητα, στην πιο παραδοσιακή μορφή της, και το tea cosy -ένα συνήθως πλεκτό «σκουφί» το οποίο φοριέται στο τσαγιερό για να κρατήσει για περισσότερη ώρα ζεστό το περιεχόμενο.

HEADONISM Project Tea Cosy Lizzie McQuade
Η πρόκληση γα τους νέους σχεδιαστές καπέλων ήταν να δουν το tea cosy υπό νέο πρίσμα και να δημιουργήσουν υψηλής αισθητικής «καπέλα» για τα τσαγιερό της Wedgewood.

Οι Awon Golding, Emma Yeo, Keely Hunter και Lizzie McQuade, επισκέφθηκαν το εργοστάσιο της εταιρίας στο Barlaston του Stoke on Trent κι αφού απέκτησαν πρόσβαση στα μυστικά αρχεία με τα σχέδια της Wedgewood, σχεδίασαν τέσσερα μοναδικά πρωτότυπα tea cosies, τα οποία είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν όσοι επισκέφθηκαν την έκθεση καπέλων Headonism στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου.

 

HEADONISM Project Tea Cosy Awon Golding Millinery
Όσο για εμάς, την επόμενη φορά που θα ενδώσουμε στην αριστοκρατική γοητεία του έθιμου του afternoon tea, δεν θα αρκεστούμε στα ωραία τσαγιερό, αλλά θα δοκιμάσουμε και εκλεπτυσμένες γεύσεις με αναζωογονητικά αρώματα που ξορκίζουν το κρύο του χειμώνα, όπως το Peppermint Path ή το λεμονόχορτο.

 

Φωτογραφίες: PaulaTrendsets Publishing



Σχόλια