Εκτέλεση συνταγής
Το ξίδι ρυζιού είναι διαδεδομένο στην Ιαπωνία και στην Κίνα και παράγεται από σπόρους ρυζιού. Είναι πιο ελαφρύ και γλυκό από το κανονικό ξίδι και το συναντάμε σε τρία είδη:
● Μαύρο: Ταιριάζει με τσιγαρισμένα πιάτα, χρησιμοποιείται ως ντιπ και μπορεί να αντικαταστήσει το μπαλσάμικο.
● Κόκκινο: Έχει γλυκιά και ξινή γεύση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί του μαύρου, αρκεί να προσθέσουμε λίγη ζάχαρη. Συνδυάζεται με νουντλς, σούπες και θαλασσινά, ενώ είναι καλό και ως ντιπ.
● Λευκό: Είναι πιο δυνατό από τα προηγούμενα και κατάλληλο για γλυκόξινα πιάτα, τηγανητά και τουρσιά λαχανικών.
● Μαύρο: Ταιριάζει με τσιγαρισμένα πιάτα, χρησιμοποιείται ως ντιπ και μπορεί να αντικαταστήσει το μπαλσάμικο.
● Κόκκινο: Έχει γλυκιά και ξινή γεύση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί του μαύρου, αρκεί να προσθέσουμε λίγη ζάχαρη. Συνδυάζεται με νουντλς, σούπες και θαλασσινά, ενώ είναι καλό και ως ντιπ.
● Λευκό: Είναι πιο δυνατό από τα προηγούμενα και κατάλληλο για γλυκόξινα πιάτα, τηγανητά και τουρσιά λαχανικών.