Εκτέλεση συνταγής
Το ροζ πιπέρι είναι μπαχαρικό που μπορεί να προέρχεται από δύο διαφορετικές μεταξύ τους βοτανολογικές οικογένειες. Το ένα είδος έχει τη γνωστή γεύση του μαύρου πιπεριού με φρουτώδεις νότες, ενώ το άλλο, το οποίο προέρχεται από ένα είδος σχίνου, έχει λιγότερο καυτή γεύση. Χρησιμοποιείται στα θαλασσινά, στο κουνέλι και στο κοτόπουλο, ενώ δένει αρμονικά και με το λαδόξιδο. Ακόμη μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ντρέσινγκ για σαλάτες και σε λευκές σος. Συνδυάζεται πολύ ωραία με μπαχάρι, πάπρικα, τσίλι, κόλιανδρο, μάραθο, μαϊντανό, δάφνη, δεντρολίβανο, θυμάρι, φασκόμηλο και εστραγκόν.