bigoli

Εμφανίσεις: 3.081
bigoli

Προτεινόμενες μερίδες: 1

Ετικέτες | | | | | Lamb calories

Εκτέλεση συνταγής

Τα bigoli είναι είδος ζυμαρικών με μήκος σαν των κοινών μακαρονιών. Η παραγωγή τους ξεκίνησε στη Βενετία και εξαπλώθηκε αργότερα σε όλη την περιοχή και στην ανατολική Λομβαρδία. Στην αρχική συνταγή τα ζυμαρικά παρασκευάζονταν με αλεύρι σίτου, νερό και αλάτι. Σήμερα κυκλοφορούν και σε παραλλαγή με αλεύρι ολικής άλεσης ή και με αυγά. Κύριο χαρακτηριστικό των συγκεκριμένων ζυμαρικών είναι η τραχύτητά τους, η οποία τους επιτρέπει να συγκρατούν τις σάλτσες. Αυτή  η ιδιαιτερότητα προσδίδεται από τον τρόπο παρασκευής τους, αφού μπαίνουν σε μήτρα και πιέζονται. Τα ζυμαρικά bigoli συνδυάζονται πολύ ωραία με τις παραδοσιακές σάλτσες, ειδικά με σάλτσα πάπιας ή με σάλτσα με σαρδέλες.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες0