carasau

Εμφανίσεις: 1.980
carasau

Προτεινόμενες μερίδες: 1

Ετικέτες | | | | | Pastirma calories

Εκτέλεση συνταγής

Το carasau είναι ένα παραδοσιακό ψωμί από τη Σαρδηνία. Είναι πολύ λεπτό και τραγανό και κατασκευάζεται από αλεύρι σκληρού σίτου, αλάτι, μαγιά και νερό. Ψήνεται σε επίπεδα, δηλαδή μία φορά στην αρχή και μετά χωρισμένο σε δύο φύλλα, ξαναψήνεται. Λέγεται και μουσική κάρτα, γιατί είναι τόσο λεπτό που μπορεί να διαβάσει κανείς μια παρτιτούρα που βρίσκεται πίσω από αυτό. Η συνταγή είναι πολύ αρχαία και επινοήθηκε από τους βοσκούς, οι οποίοι το χρησιμοποιούσαν επειδή έμεναν μακριά από το σπίτι για μήνες και το συγκεκριμένο είδος ψωμιού κρατούσε για πάρα πολύ καιρό. Το carasau μπορεί να καταναλωθεί είτε ξηρό είτε υγρό (με νερό, κρασί ή σάλτσες).
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες0