ratatouille

Εμφανίσεις: 5.857
ratatouille

Προτεινόμενες μερίδες: 1

Ετικέτες | | | | | Sausage pie calories

Εκτέλεση συνταγής

Το ratatouille (ρατατούιγ) είναι παραδοσιακό γαλλικό πιάτο της περιοχής της Προβηγκίας με βραστά λαχανικά, το οποίο προέρχεται από τη Νίκαια. Το πλήρες όνομα του πιάτου είναι ratatouille niçoise .

Η λέξη ratatouille προέρχεται από το Occitan ratatolha και η συνταγή προέρχεται από την κουζίνα Occitan . Η γαλλική λέξη touiller σημαίνει να πετάξει τα τρόφιμα . Το ratatouille προέρχεται από την περιοχή γύρω από τις σημερινές περιοχές Occitan Provença και Nis.  Η καταλανική samfaina και tombet από τη Μαγιόρκα, είναι εκδόσεις του ίδιου πιάτου. Επίσης, η νοτιο-ιταλική ciambotta είναι πιάτο που συνδέεται με το ratatouille, ως ανοιξιάτικο πιάτο λαχανικών.

Το μυστικό για ένα καλό  ratatouille είναι τα λαχανικά να μαγειρευτούν ξεχωριστά έτσι ώστε το καθένα να διατηρήσει τη δική του γεύση.

Το ratatouille συνήθως σερβίρεται ως ορεκτικό , αλλά μπορεί επίσης να καταναλωθεί και ως κυρίως πιάτο, συνοδευόμενο από ζυμαρικά, ρύζι ή ψωμί.

Οι ντομάτες είναι βασικό συστατικό για το ratatouille. Επίσης, το σκόρδο, τα κρεμμύδια, τα κολοκυθάκια, οι μελιτζάνες, οι πιπεριές είναι απαραίτητα λαχανικά για το ratatouille. Επίσης, χρησιμοποιούνται και αρκετά μυρωδικά όπως μαντζουράνα, βασιλικός, δάφνη ή θυμάρι και στην Προβηγκία ένα μείγμα βοτάνων και πράσινων μυρωδικών.

Παρόμοια πιάτα υπάρχουν και σε άλλες κουζίνες (καστιλιάνικη - Manchego, Ισπανία), caponata (Σικελία, Ιταλία) , μπριάμ και τουρλού (Ελλάδα), şakşuka και turlu (Τουρκία), pinakbet (Φιλιππίνες) .
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες0