φλαμπέ

Εμφανίσεις: 3.647
φλαμπέ

Προτεινόμενες μερίδες: 1

Ετικέτες | | | | | Pine nuts calories

Εκτέλεση συνταγής

Το φλαμπέ (γαλ. flambé, δηλαδή πυρπολημένο) είναι ειδική τεχνική σερβιρίσματος. Το πιάτο με το φαγητό, το γλυκό ή το κύπελλο με το ποτό πυρπολείται κατά το σερβίρισμα και πριν από την κατανάλωση. Για να φλογιστεί το έδεσμα, καταβρέχεται με ρούμι, κονιάκ, βότκα ή κάποιο άλλο οινοπνευματώδες ποτό και στη συνέχεια ο σεφ ανάβει φωτιά. Η θερμότητα που παράγεται από την καύση του οινοπνεύματος, απελευθερώνει τις γευστικές ουσίες του εδέσματος και το κάνει πιο απολαυστικό.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες0