Εκτέλεση συνταγής
Το φλαμπέ (γαλ. flambé, δηλαδή πυρπολημένο) είναι ειδική τεχνική σερβιρίσματος. Το πιάτο με το φαγητό, το γλυκό ή το κύπελλο με το ποτό πυρπολείται κατά το σερβίρισμα και πριν από την κατανάλωση. Για να φλογιστεί το έδεσμα, καταβρέχεται με ρούμι, κονιάκ, βότκα ή κάποιο άλλο οινοπνευματώδες ποτό και στη συνέχεια ο σεφ ανάβει φωτιά. Η θερμότητα που παράγεται από την καύση του οινοπνεύματος, απελευθερώνει τις γευστικές ουσίες του εδέσματος και το κάνει πιο απολαυστικό.