bucatini

Εμφανίσεις: 2.827
bucatini

Προτεινόμενες μερίδες: 1

Ετικέτες | | | | | Rice calories

Εκτέλεση συνταγής

Τα bucatini, επίσης γνωστά ως perciatelli, είναι είδος από παχιά spaghetti, παρόμοια με τα κοινά ζυμαρικά με τρύπα στο κέντρο. Η ονομασία τους προέρχεται από το ιταλικό buco, που σημαίνει «τρύπα», ενώ bucato σημαίνει «διάτρητο». Τα bucatini είναι διαδεδομένα σε όλη την Ιταλία και ιδιαίτερα στη Ρώμη.

Είναι σωληνοειδή ζυμαρικά κατασκευασμένα από σκληρό αλεύρι σίτου και νερό. Το μήκος τους κυμαίνεται από 25 έως 30 εκατοστά και η διάμετρός τους είναι στα 3 χιλιοστά. Ο μέσος χρόνος μαγειρέματος διαρκεί εννέα λεπτά. Στην ιταλική κουζίνα σερβίρονται με σάλτσες βουτύρου, μπέικον, λαχανικών, τυριών, αυγών, αντσούγιας ή σαρδέλας.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες0