Εκτέλεση συνταγής
Οι tagliatelle είναι ζυμαρικά με σχήμα σαν μεγάλες επίπεδες κορδέλες (παρόμοιες σε σχήμα με τα ζυμαρικά fetuccini) και συνήθως έχουν 6,5 έως 10 χιλιοστά πλάτος. Οι tagliatelle όπως και τα tagliolini (και τα δύο προερχόμενα από το ιταλικό tagliare, που σημαίνει «να κόψει») είναι παραδοσιακά είδη ζυμαρικών από τις περιφέρειες της Ιταλίας Emilia-Romagna και Marche.
Οι tagliatelle μπορεί να σερβιριστούν με μια ποικιλία από σάλτσες, αν και κλασικά σερβίρονται με σάλτσα με βάση το κρέας ή σάλτσα μπολονέζ.
Και οι tagliatelle και τα tagliolini παρασκευάζονται παραδοσιακά με αυγά.
caption id="attachment_2658" align="alignright" width="150"
Bavettine/caption
Μια λεπτότερη έκδοση από τις tagliatelle είναι τα ζυμαρικά bavettine.
Οι tagliatelle μπορεί να σερβιριστούν με μια ποικιλία από σάλτσες, αν και κλασικά σερβίρονται με σάλτσα με βάση το κρέας ή σάλτσα μπολονέζ.
Και οι tagliatelle και τα tagliolini παρασκευάζονται παραδοσιακά με αυγά.
caption id="attachment_2658" align="alignright" width="150"

Μια λεπτότερη έκδοση από τις tagliatelle είναι τα ζυμαρικά bavettine.