Εκτέλεση συνταγής
caption id="attachment_3271" align="alignleft" width="157"
Φωτ. 1/caption
Φωτ. 1: Με ένα μαχαίρι κόβουμε τις ρίζες του πράσου από τη βάση.
caption id="attachment_3270" align="alignleft" width="169"
Φωτ. 2/caption
Φωτ. 2: Αφαιρούμε τα φύλλα εκεί που αρχίζουν να πρασινίζουν.
caption id="attachment_3315" align="alignleft" width="153"
Φωτ. 3/caption
Φωτ. 3: Με ένα μυτερό μαχαίρι ξεφλουδίζουμε το εξωτερικό φύλλο του πράσου.
caption id="attachment_3314" align="alignleft" width="156"
Φωτ. 4/caption
Φωτ. 4: Χωρίζουμε το πράσο στη μέση, χωρίς να το κόψουμε μέχρι κάτω, αλλά να μπορούμε να το ανοίξουμε στη μέση σαν ένα ανοιχτό βιβλίο.
caption id="attachment_3313" align="alignleft" width="159"
Φωτ. 5/caption
Φωτ. 5: Ανοίγουμε καλά τα φύλλα του πράσου και τα ξεπλένουμε με τρεχούμενο νερό.
• Συνήθως στη μαγειρική δεν χρησιμοποιούμε τις πράσινες άκρες των φύλλων του πράσου, επειδή είναι σκληρά αλλά μπορεί να μας ξινίσουν και το φαγητό. Όμως, μπορούμε αν θέλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε σε ζωμούς λαχανικών και κρέατος, επειδή συνήθως αυτοί περιέχουν και πιο γλυκά λαχανικά.

Φωτ. 1: Με ένα μαχαίρι κόβουμε τις ρίζες του πράσου από τη βάση.
caption id="attachment_3270" align="alignleft" width="169"

Φωτ. 2: Αφαιρούμε τα φύλλα εκεί που αρχίζουν να πρασινίζουν.
caption id="attachment_3315" align="alignleft" width="153"

Φωτ. 3: Με ένα μυτερό μαχαίρι ξεφλουδίζουμε το εξωτερικό φύλλο του πράσου.
caption id="attachment_3314" align="alignleft" width="156"

Φωτ. 4: Χωρίζουμε το πράσο στη μέση, χωρίς να το κόψουμε μέχρι κάτω, αλλά να μπορούμε να το ανοίξουμε στη μέση σαν ένα ανοιχτό βιβλίο.
caption id="attachment_3313" align="alignleft" width="159"

Φωτ. 5: Ανοίγουμε καλά τα φύλλα του πράσου και τα ξεπλένουμε με τρεχούμενο νερό.
• Συνήθως στη μαγειρική δεν χρησιμοποιούμε τις πράσινες άκρες των φύλλων του πράσου, επειδή είναι σκληρά αλλά μπορεί να μας ξινίσουν και το φαγητό. Όμως, μπορούμε αν θέλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε σε ζωμούς λαχανικών και κρέατος, επειδή συνήθως αυτοί περιέχουν και πιο γλυκά λαχανικά.