Πράσα

Εμφανίσεις: 3.411
Πράσα

Προτεινόμενες μερίδες: 1

Ετικέτες | | | | | Chestnut calories

Εκτέλεση συνταγής

caption id="attachment_3271" align="alignleft" width="157"praso - 2 Φωτ. 1/caption

 

 

 

Φωτ. 1: Με ένα μαχαίρι κόβουμε τις ρίζες του πράσου από τη βάση.

 

 

 

 

 

caption id="attachment_3270" align="alignleft" width="169"praso - 1 Φωτ. 2/caption

 

 

 

Φωτ. 2: Αφαιρούμε τα φύλλα εκεί που αρχίζουν να πρασινίζουν.

 

 

 

 

 

caption id="attachment_3315" align="alignleft" width="153"praso - 4 Φωτ. 3/caption

 

 

Φωτ. 3: Με ένα μυτερό μαχαίρι ξεφλουδίζουμε το εξωτερικό φύλλο του πράσου.

 

 

 

 

 

 

caption id="attachment_3314" align="alignleft" width="156"praso - 3 Φωτ. 4/caption

 

 

Φωτ. 4: Χωρίζουμε το πράσο στη μέση, χωρίς να το κόψουμε μέχρι κάτω, αλλά να μπορούμε να το ανοίξουμε στη μέση σαν ένα ανοιχτό βιβλίο.

 

 

 

 

 

 

caption id="attachment_3313" align="alignleft" width="159"praso - 2 Φωτ. 5/caption

 

 

Φωτ. 5: Ανοίγουμε καλά τα φύλλα του πράσου και τα ξεπλένουμε με τρεχούμενο νερό.

 

 

 

 

 

• Συνήθως στη μαγειρική δεν χρησιμοποιούμε τις πράσινες άκρες των φύλλων του πράσου, επειδή είναι σκληρά αλλά μπορεί να μας ξινίσουν και το φαγητό. Όμως, μπορούμε αν θέλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε σε ζωμούς λαχανικών και κρέατος, επειδή συνήθως αυτοί περιέχουν και πιο γλυκά λαχανικά.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες0