Εκτέλεση συνταγής
caption id="attachment_3299" align="alignleft" width="158"
Φωτ. 1/caption
Φωτ. 1: Αφού έχουμε καθαρίσει το καρότο με τον αποφλοιωτή λαχανικών, κόβουμε τις δύο άκρες και μετά τεμαχίζουμε το καρότο στη μέση (ή σε περισσότερα κομμάτια, ανάλογα με το μέγεθος του julienne που θέλουμε και ανάλογα με το μέγεθος του καρότου). Τοποθετούμε το καρότο όρθιο, το κρατάμε σταθερά και το κόβουμε με μαχαίρι λαχανικών σε λεπτές φέτες.
caption id="attachment_3298" align="alignleft" width="154"
Φωτ. 2/caption
Φωτ. 2: Τοποθετούμε τις κομμένες φέτες τη μία πάνω από την άλλη (όχι πάνω από 2-3 φέτες, για να έχουμε καλή σταθερότητα).
caption id="attachment_3296" align="alignleft" width="158"
Φωτ. 3:/caption
Φωτ. 3: Κρατώντας καλά τις φέτες, κόβουμε το καρότο σε julienne, ρυθμίζοντας το πάχος του με το πάνω μέρος των δαχτύλων μας που κρατούν το καρότο σταθερό και χωρίς κίνδυνο κοπής.

Φωτ. 1: Αφού έχουμε καθαρίσει το καρότο με τον αποφλοιωτή λαχανικών, κόβουμε τις δύο άκρες και μετά τεμαχίζουμε το καρότο στη μέση (ή σε περισσότερα κομμάτια, ανάλογα με το μέγεθος του julienne που θέλουμε και ανάλογα με το μέγεθος του καρότου). Τοποθετούμε το καρότο όρθιο, το κρατάμε σταθερά και το κόβουμε με μαχαίρι λαχανικών σε λεπτές φέτες.
caption id="attachment_3298" align="alignleft" width="154"

Φωτ. 2: Τοποθετούμε τις κομμένες φέτες τη μία πάνω από την άλλη (όχι πάνω από 2-3 φέτες, για να έχουμε καλή σταθερότητα).
caption id="attachment_3296" align="alignleft" width="158"

Φωτ. 3: Κρατώντας καλά τις φέτες, κόβουμε το καρότο σε julienne, ρυθμίζοντας το πάχος του με το πάνω μέρος των δαχτύλων μας που κρατούν το καρότο σταθερό και χωρίς κίνδυνο κοπής.