Εκτέλεση συνταγής
caption id="attachment_3373" align="alignleft" width="160" Φωτ. 1/caption
Φωτ. 1: Πλένουμε καλά το αγγούρι κάτω από τρεχούμενο νερό βρύσης, το στεγνώνουμε καλά και με ένα μαχαίρι λαχανικών το σχίζουμε στη μέση κάθετα (εναλλακτικά, μπορούμε να ξεφλουδίσουμε το αγγούρι με έναν αποφλοιωτή λαχανικών).
caption id="attachment_3312" align="alignleft" width="169" Φωτ. 2/caption
Φωτ. 2: Με ένα κουταλάκι του γλυκού αφαιρούμε τα σπόρια από το κέντρο του αγγουριού (αυτό το κάνουμε γιατί τα νερά από τα σπόρια μπορεί να μας «νερουλιάσουν» την υπόλοιπη σαλάτα ή σάλτσες όπως το τζατζίκι).
caption id="attachment_3311" align="alignleft" width="161" Φωτ. 3/caption
Φωτ. 3: Τοποθετούμε το αγγούρι σταθερά στη βάση κοπής με πλατύ του μέρος προς τα κάτω και κόβουμε μισοφέγγαρα με πάχος όσο χρειαζόμαστε για να δημιουργήσουμε τη σαλάτα μας.
Φωτ. 1: Πλένουμε καλά το αγγούρι κάτω από τρεχούμενο νερό βρύσης, το στεγνώνουμε καλά και με ένα μαχαίρι λαχανικών το σχίζουμε στη μέση κάθετα (εναλλακτικά, μπορούμε να ξεφλουδίσουμε το αγγούρι με έναν αποφλοιωτή λαχανικών).
caption id="attachment_3312" align="alignleft" width="169" Φωτ. 2/caption
Φωτ. 2: Με ένα κουταλάκι του γλυκού αφαιρούμε τα σπόρια από το κέντρο του αγγουριού (αυτό το κάνουμε γιατί τα νερά από τα σπόρια μπορεί να μας «νερουλιάσουν» την υπόλοιπη σαλάτα ή σάλτσες όπως το τζατζίκι).
caption id="attachment_3311" align="alignleft" width="161" Φωτ. 3/caption
Φωτ. 3: Τοποθετούμε το αγγούρι σταθερά στη βάση κοπής με πλατύ του μέρος προς τα κάτω και κόβουμε μισοφέγγαρα με πάχος όσο χρειαζόμαστε για να δημιουργήσουμε τη σαλάτα μας.