Εκτέλεση συνταγής
caption id="attachment_3269" align="alignleft" width="281"
Φωτ. 1/caption
Φωτ. 1: Με ένα μικρό μαχαίρι καθαρίζουμε το σκόρδο από την ξερή εξωτερική φλούδα του, το κόβουμε στη μέση και μετά σε λεπτές φέτες κάθετα χωρίς να τις αποκόψουμε τελείως.
caption id="attachment_3268" align="alignleft" width="233"
Φωτ. 2/caption
Φωτ. 2: Κόβουμε το κάθε κομμάτι με τις φέτες σε αντίθετη φορά απ’ ό,τι στη Φωτ. 1.
caption id="attachment_3267" align="alignleft" width="162"
Φωτ. 3/caption
Φωτ. 3: Τέλος, κόβουμε το σκόρδο κάθετα σε μικρά κομματάκια.
• Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το σκόρδο «με το πουκάμισο», δηλαδή ολόκληρη τη σκελίδα με τη φλούδα της. Απλώς, σ’ αυτήν την περίπτωση, την πατάμε με τη φαρδιά μεριά του μαχαιριού σε μια βάση κοπής. Αυτό το «τρικ» μας βοηθά ώστε να αποφύγουμε να καεί το σκόρδο και για να μπορούμε να το αφαιρέσουμε πιο εύκολα από το φαγητό μας.

Φωτ. 1: Με ένα μικρό μαχαίρι καθαρίζουμε το σκόρδο από την ξερή εξωτερική φλούδα του, το κόβουμε στη μέση και μετά σε λεπτές φέτες κάθετα χωρίς να τις αποκόψουμε τελείως.
caption id="attachment_3268" align="alignleft" width="233"

Φωτ. 2: Κόβουμε το κάθε κομμάτι με τις φέτες σε αντίθετη φορά απ’ ό,τι στη Φωτ. 1.
caption id="attachment_3267" align="alignleft" width="162"

Φωτ. 3: Τέλος, κόβουμε το σκόρδο κάθετα σε μικρά κομματάκια.
• Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το σκόρδο «με το πουκάμισο», δηλαδή ολόκληρη τη σκελίδα με τη φλούδα της. Απλώς, σ’ αυτήν την περίπτωση, την πατάμε με τη φαρδιά μεριά του μαχαιριού σε μια βάση κοπής. Αυτό το «τρικ» μας βοηθά ώστε να αποφύγουμε να καεί το σκόρδο και για να μπορούμε να το αφαιρέσουμε πιο εύκολα από το φαγητό μας.