Παρασκευή φύλλου για φρέσκα ζυμαρικά

Εμφανίσεις: 3.561
Παρασκευή φύλλου για φρέσκα ζυμαρικά

Προτεινόμενες μερίδες: 1

Ετικέτες | | | | | Cod calories

Εκτέλεση συνταγής

caption id="attachment_3522" align="alignleft" width="300"Φωτ. 1 Φωτ. 1/caption

Φωτ. 1: Φτιάχνουμε τη Ζύμη για φρέσκα ζυμαρικά, την αφήνουμε για 1 ώρα ή και ολόκληρη νύχτα στο ψυγείο (όπως έκαναν οι γιαγιάδες παλιά, στην Ιταλία) για να ξεκουραστεί, τυλιγμένη καλά με μεμβράνη. Αν δεν είναι καλά τυλιγμένη, η ζύμη μας θα μαυρίσει. Μπορούμε να διατηρήσουμε τη ζύμη στο ψυγείο μέχρι 2 μέρες το πολύ, επειδή περιέχει φρέσκο αυγό και μπορεί να αλλοιωθεί. Πριν δουλέψουμε το ζυμάρι μας, το βγάζουμε από το ψυγείο και το αφήνουμε για μισή ώρα σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια, κόβουμε ένα κομμάτι ζυμάρι, το αλευρώνουμε, το πατάμε καλά με τα δάχτυλα μέχρι να έχει 1 εκ. πάχος και το περνάμε πρώτη φορά από το μηχάνημα παρασκευής ζυμαρικών και φύλλου, στη χοντρή σκάλα.

 

caption id="attachment_3524" align="alignleft" width="300"Φωτ. 2 Φωτ. 2/caption

 

Φωτ. 2: Αλευρώνουμε το φύλλο που θα βγει από το μηχάνημα, το τυλίγουμε στα τρία με την αλευρωμένη πλευρά προς τα μέσα και το περνάμε πάλι από τη χοντρή σκάλα του μηχανήματος. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία τρεις φορές, έτσι ώστε το ζυμάρι που θα πάρουμε να έχει ομογενοποιημένη και βελούδινη υφή.

 

br

caption id="attachment_3526" align="alignleft" width="300"Φωτ. 3 Φωτ. 3/caption

Φωτ. 3: Μειώνουμε σταδιακά τη σκάλα του πάχους στο μηχάνημα και περνάμε το φύλλο του ζυμαρικού ξανά. Τα φρέσκα ζυμαρικά, ανάλογα με το είδος τους πρέπει να έχουν και το κατάλληλο πάχος. Για να παρασκευάσουμε μακριά ζυμαρικά όπως tagliatella, papardella κ.λπ. θα πρέπει το φύλλο να είναι λίγο πιο χοντρό, για να κρατάει λίγο στο βράσιμο και για καλύτερο δέσιμο με τη σάλτσα. Για γεμιστά ζυμαρικά όπως tortellini, ravioli και lasagna θέλουμε τα φύλλα μας να είναι πιο λεπτά, γιατί σ’ αυτήν την περίπτωση θα πρέπει το ζυμάρι να είναι ισορροπημένο με τη γέμιση.

 

Διατήρηση ζυμαρικών: Μπορούμε να διατηρήσουμε τα φρέσκα ζυμαρικά στο ψυγείο για 2 μέρες και όχι παραπάνω, σκεπασμένα καλά με πλαστική μεμβράνη. Επίσης, μπορούμε να τα διατηρήσουμε στην κατάψυξη, αφού όμως πρώτα τα αλευρώσουμε καλά, τα χωρίσουμε σε μερίδες και τα βάλουμε σε σακούλες τροφίμων, πολύ καλά κλεισμένες.

 

 
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες0