Πώς φτιάχνουμε ravioli

Εμφανίσεις: 3.083
Πώς φτιάχνουμε ravioli

Προτεινόμενες μερίδες: 1

Ετικέτες | | | | | Milk calories

Εκτέλεση συνταγής

Ετοιμάζουμε τη ζύμη μας σύμφωνα με τις οδηγίες: Ζύμη για φρέσκα ζυμαρικά

Στη συνέχεια, φτιάχνουμε τα φύλλα μας σύμφωνα με τις οδηγίες: Παρασκευή φύλλου για φρέσκα ζυμαρικά.

caption id="attachment_3529" align="alignleft" width="155"ravioli Φωτ. 1/caption

Φωτ. 1: Για να φτιάξουμε γεμιστά ραβιόλια ανοίγουμε λεπτό φύλλο. Προηγουμένως, φτιάχνουμε τη γέμιση της αρεσκείας μας και την βάζουμε σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής. Διπλώνουμε το φύλλο στη μέση για να βρούμε το κέντρο και το ανοίγουμε πάλι. Με το ειδικό τσέρκι για κοπή ζύμης σημαδεύουμε απαλά το μισό κάτω φύλλο του ζυμαρικού, έτσι ώστε να έχουμε οδηγό για τη θέση που θα βάλουμε τη γέμιση και πόσα ραβιόλια θα φτιάξουμε.

 

 

 

 

 

caption id="attachment_3531" align="alignleft" width="270"ravioli - a Φωτ. 2/caption

 

 

Φωτ. 2: Με το κορνέ βάζουμε ίδια ποσότητα γέμισης στο κέντρο των σημείων που έχουμε σημαδέψει και μόλις τελειώσουμε, σκεπάζουμε με το άλλο μισό φύλλο.

 

 

 

 

 

caption id="attachment_3567" align="alignleft" width="179"ravioli-1 Φωτ. 3/caption

Φωτ. 3: Με τα δάχτυλά μας πατάμε καλά γύρω-γύρω από τη γέμιση, για να μην αφήνει κενό αέρος ανάμεσα στη γέμιση και στο ζυμάρι (αυτό είναι πολύ σημαντικό σημείο, αφού αν υπάρχει αέρας μέσα στο ραβιόλι αυτό μπορεί να ανοίξει ή να σπάσει όταν το βράσουμε). Επίσης, σημαντικό είναι να βράσουμε τα ραβιόλια σε μπόλικο αλατισμένο νερό, το οποίο θα πρέπει να μην κοχλάζει, γιατί έτσι θα ταλαιπωρηθούν. Γι’ αυτό, μόλις το νερό κοχλάσει και πριν ρίξουμε τα ραβιόλια, συμπληρώνουμε λίγο παγωμένο νερό ώστε να πέσει λίγο η θερμοκρασία.

 

 

 

 

caption id="attachment_3569" align="alignleft" width="300"ravioli-1 - a Φωτ. 4/caption

 

 

Φωτ. 4: Με το ειδικό τσέρκι για ζυμαρικά που σημαδέψαμε προηγουμένως το φύλλο, κόβουμε τα ραβιόλια και με τα δάχτυλά μας τα πιέζουμε καλά γύρω-γύρω σε όλη την περίμετρο, ώστε να κολλήσουν καλά.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες0