Εκτέλεση συνταγής
Ετοιμάζουμε τη ζύμη μας σύμφωνα με τις οδηγίες: Ζύμη για φρέσκα ζυμαρικά
Στη συνέχεια, φτιάχνουμε τα φύλλα μας σύμφωνα με τις οδηγίες: Παρασκευή φύλλου για φρέσκα ζυμαρικά.
caption id="attachment_3563" align="alignleft" width="300"
Φωτ. 1/caption
Φωτ. 1: Στο μηχάνημα παρασκευής
ζυμαρικών και φύλλου βάζουμε το εξάρτημα για το κόψιμο ζυμαρικών. Αλευρώνουμε καλά το φύλλο και παίρνουμε ένα ξερό spaghetti και χρησιμοποιώντας το ως μέτρο για το μήκος της tagliatelle, κόβουμε το τελείωμα που περισσεύει. Τέλος, περνάμε τα φύλλα από το εξάρτημα για το κόψιμο tagliatelle, αλευρώνουμε τα ζυμαρικά και τα μαζεύουμε σε μερίδες. Αν θέλουμε να παρασκευάσουμε pappardelle, κόβουμε το ζυμαρικό πιο φαρδύ από τις tagliatelle. Υπάρχει, βέβαια και ο παραδοσιακός τρόπος κοπής, με το μαχαίρι. Σ’ αυτήν την περίπτωση, τυλίγουμε το φύλλο φέρνοντας τις δύο άκρες του προς το κέντρο και κόβουμε λεπτές λωρίδες.
Στη συνέχεια, φτιάχνουμε τα φύλλα μας σύμφωνα με τις οδηγίες: Παρασκευή φύλλου για φρέσκα ζυμαρικά.
caption id="attachment_3563" align="alignleft" width="300"

Φωτ. 1: Στο μηχάνημα παρασκευής
ζυμαρικών και φύλλου βάζουμε το εξάρτημα για το κόψιμο ζυμαρικών. Αλευρώνουμε καλά το φύλλο και παίρνουμε ένα ξερό spaghetti και χρησιμοποιώντας το ως μέτρο για το μήκος της tagliatelle, κόβουμε το τελείωμα που περισσεύει. Τέλος, περνάμε τα φύλλα από το εξάρτημα για το κόψιμο tagliatelle, αλευρώνουμε τα ζυμαρικά και τα μαζεύουμε σε μερίδες. Αν θέλουμε να παρασκευάσουμε pappardelle, κόβουμε το ζυμαρικό πιο φαρδύ από τις tagliatelle. Υπάρχει, βέβαια και ο παραδοσιακός τρόπος κοπής, με το μαχαίρι. Σ’ αυτήν την περίπτωση, τυλίγουμε το φύλλο φέρνοντας τις δύο άκρες του προς το κέντρο και κόβουμε λεπτές λωρίδες.